Hamarosan ágyakban pihenhetünk a jövő repülőgépeinek csomagterében

Aki utazott már repülővel nagyobb távolságokra az biztosan tudja, mennyire nehéz álomba szenderülni a repülőgépek üléseiben. Mindez a jövőben teljesen megváltozhat azokon a járatokon, ahol a poggyásztérben kényelmes ágyak várják majd az utasokat.

Az Airbus legújabb elképzelése megnyerte a legjobb „fedélzeti ötletek” díját a Crystal Cabin Awards díjátadóján. Ezzel a nemzetközi díjjal azokat a légitársaságokat tüntetik ki évről-évre, melyek innovációikkal megújíthatják a repülés jövőjét. A tavalyi díjat például a Qatar Airways QSuit ötlete vitte haza, amely lehetőséget biztosítana a business osztályon utazóknak, hogy a négy egymás melletti ülést egy közös asztal köré fordíthassák, azáltal útközben kényelmesen beszélgethessenek, vagy éppen kétszemélyes ágyakká alakíthassák az egymás melletti üléseket.

Fotó: Airbus

Az idei győztes, az Airbus „Lower Deck Pax Experience” névre hallgató projektje még feljebb tette a lécet, hiszen a poggyászteret tökéletes pihenőhellyé varázsolta az utazók számára. A mozgatható részekből kialakított helyek beépíthetőek a gépek általánosságban használt poggyászterébe. Bár a klausztrofóbiásoknak igazi rémálomnak tűnhet az ötlet, hogy az utastér alatti részben töltsék el az időt, a légitársaságok valójában sokkal nagyobb teret biztosítanának ágyaknak, társalgóknak, valamint játszásra kialakított tereknek a családok számára. Természetesen ezeknek a helyeknek is meg kell majd felelni a szigorú biztonsági követelményeknek, mint az utastér esetében.

- hirdetés -

Az Airbus szerint ahogyan a hosszú távú járatok száma egyre emelkedik a jövőben, az utazóknak egyre nagyobb igényük lesz arra, hogy minél kényelmesebben utazzanak. Az Airbus a csomagok szállítása mellett áruszállításra is könnyen átalakíthatóvá szeretné tenni a rakodóteret, hogy multifunkcionálisan lehessen használni azokat a járat aktuális kihasználtságától, szezontól függően.

Az Airbus és a francia Safran új projektje lehetőséget biztosítana az utasoknak, hogy még kellemesebb, pihentetőbb környezetben jussanak el a kiválasztott úti célra, illetve a légitársaságok számára is különlegesebbé, értékesebbé válhatnak szolgáltatásaik a jövőben.

A felvázolt koncepció csak az utasok számára jelent újdonságot, hiszen a személyzet számára a hosszútávú járatokon hasonló pihenőhelyek állnak rendelkezésre.

- hirdetés -
- hirdetés -
277,107RajongókTetszik
6,918KövetőkKövetés
274KövetőkKövetés
29FeliratkozókFeliratkozás