Újra megnyitja kapuit Victor Hugo háza, ahol A nyomorultak című könyve született

Közel másfél éves renoválási munkálatok után újra megnyitja kapuit Victor Hugo háza, ahol a történelem egyik remekműve, A nyomorultak című regény született.

A Hauteville ház a Csatorna-szigeteken, ezen belül pedig Guernsey-n található, ahol a híres francia író közel 15 évet élt száműzetésben a családjával 1857 és 1870 között. A házat teljesen felújították a Párizsi Múzeumok Szövetségével és Francois Pinaultal közösen – utóbbi a Kering luxuscsoport érdekeltségébe tartozó Gucci, Balenciaga és Saint Laurent irányítója -.

fotó: flickr – Heather Cowper 

A ház közel 1,5 éves renoválására 4 millió eurót költöttek. A Hauteville Ház különlegessége, hogy nagyrészt maga Victor Hugo tervezte és úgy alakította ki, hogy irodalmi művei és versei visszaköszönjenek benne. A kúria felújításakor is azt tartották szem előtt, hogy minden úgy őrizzenek meg, ahogyan azt a híres író eredetileg elképzelte. Közel 200 művész nagy körültekintéssel dolgozott azon, hogy rekonstruálja a rejtett szimbólumokat és jelentéseket, melyeket Hugo megálmodott és létrehozott egykoron. Az egyik legnagyobb szimbólum maga a ház, ami sötét és félhomályos a földszinten és fokozatosan egyre világosabbá válik, ahogyan a lépcsőkön felmegyünk az emeletre.

fotó: flickr – b•f•bekooy

Hugo szeretett úgy írni, hogy közben a tengerre nézett, a vendégek pedig meglátogathatják azt a szobát, ahol számos híres műve született, köztük a legfontosabb, A nyomorultak, melynek története a felszabadítást és reményt keresi.

A Hauteville ház múlt hétvégén nyitotta meg kapuit újra a látogatók előtt, új és szigorúbb szabályokkal, mely a ház épségét biztosítja. A házat csak vezetővel lehet látogatni, maximum 10 fős csoportokban, melyet előzetesen le kell foglalni a ház honlapján.

- hirdetés -

A felújított házról a lonelyplanet oldalán találtok több képet.

fotó: flickr – GK Sens-Yonne

fotó: flickr – GK Sens-Yonne

kezdőkép: http://museums.gov.gg

- hirdetés -
- hirdetés -
276,863RajongókTetszik
6,770KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás