New York megnyitja legmagasabb szabadtéri kilátóját

New York bővelkedik a híres kilátópontokban, azonban a díszes „gyűjteményhez” egy újabb különleges attrakció csatlakozik, melyet a „New York Edge” néven emlegetnek. A 335 méter magasságban kialakított szabadtéri kilátó üveg felületeinek köszönhetően olyan érzésünk lesz, mintha a semmi szélén állva tekintenénk le madártávlatból a Nagy Almára.

A lift mindössze 60 másodperc alatt repíti a látogatókat a 100. emeleten lévő 7500 négyzetméteres szabadtéri kilátópontra, melynek üvegből készült alján és korlátain keresztül madártávlatból szemlélhetjük a várost. Az Edge további 10 000 négyzetméterén étterem, bár és rendezvény helyszín is helyet kap. A pontos nyitási dátum még nem ismert, de a csoportok foglalásait 2020 első negyedétől fogadják majd.

fotó: New York Edge/Hudson Yards

„Az Edge arra csábítja a látogatókat, hogy sétáljanak egyet az égben, miközben mindenféle „akadálytól” – hálóktól, kerítésektől – mentesen élvezhetik az eléjük táruló páratlan panorámát.”  – mondta Jason Hirkin a Hudson Yard Experiences ügyvezető igazgatója. A kilátópontról észak és dél Manhattanen túl egészen New Jersey-ig elláthatunk.

Az Edge magasabb lesz, mint a híres Empire State Building és a Rockefeller Center kilátópontjai. A tornyot – melyben az Edge helyet kapott – Kohn Pedersen Fox tervezte és része annak a Hudson Yard-nak, mely 28 hektáron terül el Manhattan nyugati oldalán. Jelenleg ez az Egyesült Államokban a legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanprojekt, melynek összköltsége 28 milliárd (!) dollárra rúg. A komplexum a toronyházakon kívül több mint 100 shopnak, étteremnek, előadóművészi helyszínnek, nyilvános tereknek és kerteknek ad majd otthont.

fotó: New York Edge/Hudson Yards

Forrás:www.cnn.com

- hirdetés -
- hirdetés -
276,659RajongókTetszik
6,714KövetőkKövetés
271KövetőkKövetés
23FeliratkozókFeliratkozás