Elképesztő látványosságokkal bővítik a világ legjobb repülőterét

Öt éves várakozás után április 17-én megnyílt a szingapúri Changi Repülőtér új komplexuma a Jewel. A cikk végén a friss videóban élőben is láthatjátok mi lett a tervekből!

A Szingapúri Changi Reptér, a légi közlekedés – Oscárjának nevezett – legrangosabb megmérettetésén a Skytraxen 6 egymást követő évben  (2013-2018 között) elnyerte a világ legjobb reptérének járó kitüntetést, de a mostani építészeti csoda a Jewel teljesen megváltoztatja és újraformálja a repülőterek világáról alkotott eddigi elképzeléseinket.

Ez is érdekelhet! Élménybeszámoló a világ legjobb repülőteréről – Szingapúr-Changi repülőtér

Az acélból és üveglapokból felépülő Jewel egy hatalmas üvegburába zárt erdő, bevásárló- és szórakoztatóközpont és légiközlekedési csomópont, amely a Changi repülőtér jelenlegi négy termináljából hármat köt össze.

Fotó: Jewel Changi Airport Devt

A világhírű építész Moshe Safdie által tervezett hatalmas üvegburába zárt létesítmény a felszín alatt és felett is öt-öt szintet foglal magába. A 134.000 nm-es térben nemcsak 280 bolt, kávézó és a 130 szobás repülőtéri szálloda kaptak helyet, hanem fantasztikus belső parkok is. A projekt leglátványosabb része a világ legnagyobb beltéri vízesése a 40 méter magasról aláhulló Rain Vortex, aminek a világ minden tájáról származó 3000 fával, cserjével beültetett Forest Valley, egy hatalmas, négy emeletes, gyalogos ösvényekkel teli kert ad otthont. A lombkora szinten külön sétány – Canopy Park is nyílik, de majd csak valamikor a nyár közepén.

Fotó: Jewel Changi Airport Devt

- hirdetés -

A hatalmas üvegfelületen keresztül áramlik majd be a természetes fény, a burjánzó erdő segít az árnyékolásban, a természetes klimatizációban és a hűtésben. A tranzitzóna funkciója tehát kitágul és új típusú rekreációs tér jön létre.

A fejlesztés tehát tovább folytatódik előreláthatólag az év második felében három további látnivalót is megnyitnak: Sky Nets, Canopy Mazes és Discovery Slides.

- hirdetés -
276,659RajongókTetszik
6,714KövetőkKövetés
271KövetőkKövetés
23FeliratkozókFeliratkozás