Itt a Wizz Air legújabb és legmodernebb repülőgépe az Airbus A321neo

Megérkezett Budapestre a Wizz Air első Airbus A321neo típusú repülőgépe. Az új generációs Airbus A321neo a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező keskenytörzsű repülőgép. A legmodernebb mai technológiával érkező repülőgép maximális rugalmasságot és üzemanyag-hatékonyságot, valamint alacsony üzemeltetési költségeket biztosít a Wizz Air számára. 

- hirdetés -

A Wizz Air jelenleg 109 darab Airbus A321 és A320 repülőgépből álló flottája szolgálja ki az évi közel 30 millió utasát Európa-szerte. Ez az új repülőgép a magyar lajstromjel alatt jegyzett 100. repülőgép. A vállalat a 256 darab Airbus neo repülőgépre leadott rendelésével a típuscsalád legnagyobb vásárlójává vált, miközben a neo modellek mellett további 5 darab A321ceo (régi típusú) gépre is megrendelést adott le.

A Wizz Air az egyik legalacsonyabb CO2 kibocsátással, és a legfiatalabb flottával (átlagéletkor 4,5 év) büszkélkedhet az európai légitársaságok között és nagy hangsúlyt fordít arra, hogy utasai a lehető legkisebb környezeti lábnyommal repülhessenek. A Wizz Air aktív tagja a GreenAirport programnak, amelynek lényege összhangba hozni a légiközlekedést a környezet megóvásával.

- hirdetés -

Ez is érdekelhet! A mai naptól elérhető a Wizz Air 2019-es téli menetrendje

Airbus A321neo

Az Airbus A321neo a legújabb technológiát képviseli a légiközlekedésben, új generációs hajtóművei és a kabintér újításai együttesen csaknem

  • 15-20% üzemanyag-megtakarítást jelentenek

Az Airbus neo környezetvédelmi szempontból is a világ élvonalához tartozik:

  • 50%-kal kisebb nitrogén-oxid kibocsátás
  • közel 50% alacsonyabb zajterhelés

2026-ig további 253 darab érkezik ebből az ultra-hatékony repülőgépből, ami lehetővé teszi a Wizz Air költségeinek, és ezáltal áraink alacsonyan tartását is.

A ma átvett repülőgép március 8-án, Budapest és Róma–Fiumicino között áll forgalomba. A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik Budapestre, ahonnan először London–Lutonba, Alicante-be, Barcelonába, Lisszabonba, Eindhovenbe, Madridba, Tel-Avivba, Frankfurtba, Malmöbe, illetve Berlinbe szállít majd utasokat.

Ez is érdekelhet! Új spanyol tengerparti járat indul Budapestről

A Wizz Air számokban

A Wizz Air elképesztő ütemű terjeszkedésének néhány számadata:

- hirdetés -
  • 265 – A leadott érvényes repülőgép-megrendelések száma
  • 256 – A legmodernebb NEO jelölésű repülőgépekre leadott rendelések száma
  • 369 – Az érkező gépekkel együtt ennyi repülőgép teljesíthet szolgálatot 2026-ban
  • 100 millió – a várható éves utasszám 2026-ban
  • Wizz Air Training Centre

Első járatának 2004-es indulása óta a Wizz Air jelentős időt és erőforrást fordított arra, hogy világszínvonalúvá fejlessze biztonsági kultúráját, biztonsági folyamatait, valamint dolgozóinak képzését és fejlődését. A Wizz Air Európa vezető karbantartó partnereivel, köztük a Lufthansa Technik Budapesttel dolgozik annak érdekében, hogy fiatal és korszerű flottáját kifogástalan állapotban tartsa.

Forrás és fotók: Világutazó