- hirdetés -

Hamarosan Velence óvárosába belépőt kell fizetni a turistáknak

A világ egyik legkedveltebb turistacélpontja a túlzsúfoltságtól szenved és már alig bírja a látogatók rohamát. A múlt év végén jelentette be Velence polgármestere, hogy azon utazóknak,  akik csak egy napra érkeznek belépőt kell majd fizetniük, ha Velence történelmi részét szeretnék meglátogatni.

- hirdetés -
Az olasz kormány nemrégiben úgy döntött, hogy engedélyezi az önkormányzatoknak, hogy belépőt szedjenek azoktól az utazóktól, akik csak egy napra érkeznek a városba. A tervek szerint már idén bevezethetik a napi belépőjegyet azoknak, akik meg akarják nézni Velence óvárosát. A belépési díj csak azokat a turistákat érinti, akik amúgy nem Velencében szállnak meg, mint a tengerjáró hajók utasai vagy a napközben Velencébe kirándulók.
A pontos díjak bevezetéséről a városi tanács fog hamarosan dönteni, és ők szervezik a beszedés módját is. A történelmi óvárosba való belépés ára előreláthatólag 2,5 és 10 euró között lesz fejenként (csúcsidőszakban akár több is lehet), ez alól kivételt jelentenek majd természetesen az itt lakók, a városban dolgozók és a diákok.
Velencében a csúcsszezonban akár naponta 130 000 látogató is megfordulhat, így különösen nagy bevételre tehet szert a belépőjegyekből a város, bár egyelőre nem tudni, milyen formában szedik majd a díjat.
Luigi Brugnaro, Velence polgármestere szerint az egy napra érkező utazók is nagyban hozzájárulnak a város infrastruktúrájának amortizálásához, amit nem kompenzál az idegenforgalmi adó (ezt azok fizetik, akik a városban éjszakáznak). Az új belépési díj segítene ellensúlyozni ezeket a költségeket, elsősorban a város tisztán tartására fordítanák.
Tehát várhatóan még az idén bevezetik a napijegyet a lagúnák városában, és úgy tűnik nem Velence lesz  az egyetlen ilyen település Olaszországban. Firenzében eddig csak az ott töltött éjszakák után számoltak fel legfeljebb 5 eurós különdíjat a szállásadók, de a város vezetése az átutazó turistáktól is szeretne pénzt szedni.
- hirdetés -
276,229FansLike
6,961FollowersFollow
282FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -