Hamarosan Velence óvárosába belépőt kell fizetni a turistáknak

A világ egyik legkedveltebb turistacélpontja a túlzsúfoltságtól szenved és már alig bírja a látogatók rohamát. A múlt év végén jelentette be Velence polgármestere, hogy azon utazóknak,  akik csak egy napra érkeznek belépőt kell majd fizetniük, ha Velence történelmi részét szeretnék meglátogatni.

 
Az olasz kormány nemrégiben úgy döntött, hogy engedélyezi az önkormányzatoknak, hogy belépőt szedjenek azoktól az utazóktól, akik csak egy napra érkeznek a városba. A tervek szerint már idén bevezethetik a napi belépőjegyet azoknak, akik meg akarják nézni Velence óvárosát. A belépési díj csak azokat a turistákat érinti, akik amúgy nem Velencében szállnak meg, mint a tengerjáró hajók utasai vagy a napközben Velencébe kirándulók.
A pontos díjak bevezetéséről a városi tanács fog hamarosan dönteni, és ők szervezik a beszedés módját is. A történelmi óvárosba való belépés ára előreláthatólag 2,5 és 10 euró között lesz fejenként (csúcsidőszakban akár több is lehet), ez alól kivételt jelentenek majd természetesen az itt lakók, a városban dolgozók és a diákok.
Velencében a csúcsszezonban akár naponta 130 000 látogató is megfordulhat, így különösen nagy bevételre tehet szert a belépőjegyekből a város, bár egyelőre nem tudni, milyen formában szedik majd a díjat.
Luigi Brugnaro, Velence polgármestere szerint az egy napra érkező utazók is nagyban hozzájárulnak a város infrastruktúrájának amortizálásához, amit nem kompenzál az idegenforgalmi adó (ezt azok fizetik, akik a városban éjszakáznak). Az új belépési díj segítene ellensúlyozni ezeket a költségeket, elsősorban a város tisztán tartására fordítanák.
Tehát várhatóan még az idén bevezetik a napijegyet a lagúnák városában, és úgy tűnik nem Velence lesz  az egyetlen ilyen település Olaszországban. Firenzében eddig csak az ott töltött éjszakák után számoltak fel legfeljebb 5 eurós különdíjat a szállásadók, de a város vezetése az átutazó turistáktól is szeretne pénzt szedni.

- hirdetés -
276,837RajongókTetszik
6,832KövetőkKövetés
273KövetőkKövetés
26FeliratkozókFeliratkozás