2022-ben vízre szállhat a Titanic pontos mása

Ha minden a terv szerint alakul, 2022-ben vízre szállhat a legendás óceánjáró utódja, a Titanic II, amely pontosan ugyanúgy néz majd ki, mint az addigra már 110 éve elsüllyedt luxushajó. 

Az ötlet mögött az ausztrál milliárdos Clive Palmer áll, aki 2012-ben, 100 évvel a Titanic katasztrófája után jelentette be a nagyszabású projektet, ami az elmúlt években szünetelt egy pénzügyi konfliktus miatt, ami mostanra oldódott meg. Az eredeti tervek szerint a Titanic II kívül-belül pontos mása lesz az eredetinek, beleértve a törökfürdőt, a főlépcsőházat, az edzőtermeket, az éttermeket és kávézókat, a kabinokat, valamint a Titanic filmben is többször látható nagy báltermet is. Tehát minden olyan fényűző lesz, mint elődjén, kiegészítve a 21. század legújabb navigációs és biztonsági rendszereivel és persze megfelelő számú mentőcsónakkal ellátva és egyéb, modern életmentő eszközökkel.

A Titanic II várhatóan körülbelül 2400 fős utaslétszámmal, és 900 főt számláló kiszolgáló személyzettel elődje tiszteletére ugyanazt az utat fogja megtenni, mint amit a Titanic tett volna meg Southampton és New York között.

- hirdetés -
276,863RajongókTetszik
6,770KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás