More
  - hirdetés -

  Stájerország és Salzburg tartomány minden eddiginél nagyobb befektetéssel készül az idei síszezonra

  A tavalyi tél rekordnak számított a Ski amadé síszövetségnél, ami Salzburg tartomány és Stájerország 5 sírégióját, összesen 25 neves síelőhelyet foglal magában. Ezt a mind látogatottságban és bevételekben is bővelkedő telet rekord beruházások követték. 108 millió eurós befektetéssel biztosították, hogy a hamarosan induló szezonban mindenki megtapasztalhassa, hogy továbbra is ez Ausztria legnagyobb és legmodernebb sídesztinációja.

  - hirdetés -

  A budapesti Várkert Bazárban található Bazaar étterem adott otthont az idei újdonságokat bemutató sajtótájékoztatónak, ahol Dr. Christoph Eisinger a Ski amadé igazgatója elmondta, hogy a magyar vendégek körében is évről évre népszerűbbek a Ski amadé sírégiói, mint a téli síelés fő helyszínei. Ezt alátámasztják a számok is, hiszen 130 ezer vendégéjszakát töltöttünk a tavalyi síszezonban Stájerországban és Salzburg tartományban, ami  7%-os növekedés az előző évi adatokhoz képest. Idén rekord összeget fektetett be a síszövetség, hogy még színvonalasabb szolgáltatásokat tudjon nyújtani a síelés szerelmeseinek.

  A 108 millió euróból többek között a szezonkezdésre már átadják a gasteini  “Schlossalm NEU” projekt keretében kivitelezett nagykabinos felvonót, mely az eddigi 1400 fő/órás kapacitást 3000/főre emeli, így nincsenek többé hosszú sorok, hogy feljussunk a Schlossalm csúcsára. További két új nagykabinos felvonó is átadásra kerül a Hochkönig régióban, melyek közvetlen kapcsolatot létesítenek majd Maria Almmal.  Több régebbi ülőfelvonó került felújításra a régióban, és mindezek mellett új hóágyúk, pályakarbantartó gépek kerültek beszerzésre a további kisebb, szolgáltatások színvonalát emelő beruházások mellett.

  - hirdetés -

  A 760 kilométernyi sípályát, 270 felvonót, valamint 260 síkunyhót és hegyi éttermet felvonultató Ski amadé síterepei egyetlen bérlet megváltásával használhatóak. A bérletárak csak minimálisan emelkedtek a tavalyi évhez képest, a 3 napos korlátlan síbérlet így 158 euróba kerül a felnőtteknek, míg a gyerekek (2003 és 2012 között születettek) részére szóló 79 euróért kapható.

  Ez legyen a te napod – Ski amadé “made my day”

  Aki szeretne egy igazán különleges élmény részese lenni, amit évekkel később is emleget és soha nem felejt, akkor a Ski amadé made my day neki szól. Egy olyan fergeteges sínapról van szó, amelyet teljes egészében megszerveznek, a reggeli indulástól az esti hazatérésig.

  fotó © Max Steinbauer

  - hirdetés -

  1 túravezető és maximum 12 ember vehet részt ezeken a napokon ahol olyan exkluzív programok várnak a jelentkezőkre, mint a kora reggeli síelés a pályák nyitása előtt, vagy repülés a Bad Gastein-i vízesés fölött kifeszített flying fox pályán. Persze mindezek mellett kulináris élvezetekben sem lesz hiány, hiszen lehet, hogy az ízletes reggelit még éppen a Reiteralmon fogyasztjuk el, majd a hamisítatlan stájer ennstali bárány ebédet már a Planai-on. A foglaláshoz csak egy érvényes Ski amadé bérletre van szükség és máris választhatunk a 12 fantasztikus programot kínáló tematikus túrából. A túrák 60-150 euró/fő közötti áron foglalhatók.

  Copyright © 2018 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll írásbeli engedély nélküli felhasználásik, publikálásuk tilos

  - hirdetés -