A világ leglátogatottabb városai 2017-ben

A világ leglátogatottabb városai Bangkok, London és Párizs a Mastercard 2017-es összeállítása alapján.  A Mastercard Global Destination Cities Index nevű kutatása szerint Magyarország a 32. legkedveltebb turistacélpont.

A Mastercard évente állítja össze az alábbi listát a külföldi szállóvendégek létszáma, az eltöltött éjszakák száma és az utazók költései alapján. A világ 162 leglátogatottabb nagyvárosát vizsgáló felmérés során a 2017-es adatok alapján Bangkok több mint 20 millió külföldi szállóvendéggel a listavezető, London valamivel kevesebb mint 20 millióval a második, Párizs pedig majdnem 17,5 millió látogatójával a harmadik helyen végzett 2017-ben.

A tíz legnépszerűbb város – a dobogósok után Dubai, Szingapúr, New York, Kuala Lumpur, Tokió, Isztambul és Szöul – az idén 3-20%-kal több külföldi szállóvendéget fogadhat, a kutatás készítői szerint a legnagyobb növekedés Isztambulban várható.

A szállóvendégek költésének tekintetében jelentős különbségek vannak a vizsgált országok között. Az összes költés tekintve a lista elején Dubai áll, ahol a vendégek naponta átlagosan 537 dollárt, 2017-ben pedig összesen majdnem 30 milliárd dollárt költöttek magasan megelőzve a második helyen álló Mekkát 18,45 milliárd dollárral és a lista harmadik helyezettjét Londont 17,45 milliárddal. Ha a napi költések átlagát nézzük, Szingapúrt és Párizst is a lista elején találjuk, a leglátogatottabb városok top 10-es listáján szereplők közül Isztambulban költöttek a legkevesebbet, ott a napi átlagos költés 108 dollár.

 

Budapest az előző évi helyezéséhez képest 7 helyet javított, tavaly közel 6 millió külföldi átlagosan 5 napot töltött és összesen majdnem 3 milliárd dollárt (825 milliárd forint), átlagosan és fejenként napi 103 dollárt költött.  A legtöbben az Egyesült Államokból, Németországból és Nagy-Britanniából érkeztek Budapestre, akik a nálunk megforduló turisták 10-10 százalékát adják.

- hirdetés -

Forrás

- hirdetés -
276,863RajongókTetszik
6,770KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás