Átadták a Budapest Airport új utasmólóját

Hivatalosan is átadták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vadonatúj, több, mint tízezer négyzetméteres épületét, a 2B Terminálhoz tartozó 2B oldali utasmólót, vagyis a pier B-t. Ebből az épületből szolgálják ki a nem-schengeni irányokba induló járatokat, így például az Észak-Amerikába vagy a Perzsa-öböl térségébe tartó széles törzsű, interkontinentális repülőgépeket.

- hirdetés -

Az új utasmólóra már nagy szükség volt, hiszen az elmúlt négy évben folyamatosan kétszámjegyű, sokszor 14-15 %-os az utasforgalom növekedése  a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a nem-schengeni desztinációknál pedig még ennél is nagyobb a növekedés mértéke. Idén nyáron már 44 légitársaság kínált 130 úti célra közvetlen repülőjáratot Budapestről, míg augusztusban újabb utasforgalmi csúcs dőlt meg, amikor az év nyolcadik hónapjában 1 527 620 induló és érkező utast regisztráltak.

A rekord mértékű utasforgalom növekedéssel egyidejűleg a parkolási igények is dinamikusan nőnek, ezért a Budapest Airport hatszintes parkolóházat épít a 2. Terminál előtti parkolóterületen, így októbertől módosul a parkolási rend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körül. A 2500 parkolóhelyet biztosító parkolóház átadása 2020 második negyedévében várható.

 

- hirdetés -

A most átadott utasforgalmi móló és az új parkolóház is a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának része. Az összesen 55-60 milliárd forintos, saját erőből finanszírozott program részeként új műszeres leszállító berendezéseket szereltek fel, bővítették a javítóhangárok kapacitását, új logisztikai bázisokat nyitottak az 1. Terminál mellett és megnyílt az új repülőtéri szálloda a 2. Terminál közvetlen közelében. A BUD 2020 program részeként heteken belül elkezdődik egy hatszintes parkolóház építése a 2. Terminál előtti parkoló területén, és ugyancsak szeptemberben kezdődik egy új, mintegy 20 000 négyzetméteres, Cargo City névre keresztelt légiáru-kezelő központ építése.

Forrás: BUD

- hirdetés -
- hirdetés -
276,395RajongókTetszik
6,589KövetőkKövetés
275KövetőkKövetés
21FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -