Már nem éjszakázhatsz a londoni Stansted repülőtéren

Éjszakáztál már a reptéren? Kényszerből vagy inkább spórolási szándékkal? A London–Stansted reptéren erre már nem lesz lehetőséged.

- hirdetés -
A nagyobb forgalmat lebonyolító és főleg a fapados bázisként működő reptereken nem ritka látvány, hogy a székektől a padlóig takarókkal, kispárnákkal és hálózsákokkal felszerelkezett utasok, akár egész családok töltik az éjszakát a nem éppen pihentető környezetben és próbálják átvészelni a több órás éjszakai várakozást. Ki azért, mert a késői érkezés és a korai indulás közötti mindössze néhány órára nem akar szállodát foglalni, ki pedig, azért hogy egyszerűen csak spóroljon egy éjszakai szállást a korai járatok indulása esetén.

A London–Stansted reptér azonban megelégelte, átmenetileg a terminált (az indulási részleget) éjjel 12 óra és hajnali 2 óra között bezárják (természetesen az érkezők számára nyitva tart) és betiltják a terminálok padlóján való alvást illetve a hálózsákok, függőágyak és egyéb alvóalkalmatosságok használatát. Számos oka van a terminál időszakos bezárásának: építési munkálatok, a következő napi előkészületek, mint a takarítás, de a pontos közlemény szerint a cél az, hogy a kora reggeli járatok utasaninak túl korai kiérkezését akadályozzák meg ezzel a lépéssel.

A reptér szóvivője elmondta, hogy nem volt ritka, hogy egyszerre 600 utas éjszakázzon a terminálon belül, néhányan tábori ágyakkal, hálózsákokkal felfegyverkezve, hogy elkerüljék a szállodai költségeket.  Azt is hozzátette, hogy a székben való alvás nem jelent problémát, és abban az esetben, ha az utasok a járatok késése vagy járattörlés miatt ragadnak a terminálon a korlátozásokon kívül esnek. Kiemelte, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre a reptér közelében, ahol az éjszakát töltheti az utasok: szállodák, panziók vagy Airbnb magánszállások.

Az utasok természetesen nem fogadták jól a változtatásokat, sokan felháborodtak a döntésen. Te mit gondolsz?
Forrás , képforrás: Ilnur Kalimullin