A NASA tudósai Izlandon szimulálják a Mars-missziót

A NASA tudósainak egy csoportja nemrég indított új projektet Izlandon, hogy felkészüljön az első emberes Mars-misszióra. A tervek szerint a NASA 2030-ban expedíciót indít a Marsra és a küldetés földi felkészüléséhez Izlandot választották.

- hirdetés -

Tekintettel arra, hogy Izland különleges földrajzi jellemzői, különösen a kanyonok, hasadékok és egyéb felszíni terepviszonyok sokban hasonlítanak a marsi körülményekhez, a NASA úgy véli, Izland tökéletes hely, hogy jobban megértsék, milyen technológiák és képességek szükségesek ahhoz, hogy a jövőbeni Mars-misszó sikeres legyen.

Nemrégiben a Reykjaviki Egyetemen tartott előadás során Jennifer Heldmann és Darlene Lim tudósok részletesen beszéltek a projektről. Egyelőre még a kezdeti szakaszban vannak, most folyik az adatgyűjtés, mintavételezés, és a terep feltérképezése drónokkal. A cél az, hogy több NASA gyakorlatot is elindítsanak Izlandon már a következő évben. Ezek egy sor szimulációból állnának, ahol a tudósok megtennék útjukat a Marsra, adat- és mintagyűjtést, valamint a földi kommunikációhoz szükséges protokollokat gyakorolnának, hasonlóan a NASA által a Mojave-sivatagban és a Déli-sarkon végzett kutatásokhoz. Reykjavik közelében az előkészületek már folyamatban vannak, de hamarosan a tudósok Izland távolabbi vidékeire indulnak.

- hirdetés -
276,591RajongókTetszik
6,297KövetőkKövetés
270KövetőkKövetés
13FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -