Főoldal / Hírek / Fontos Check-in változás jön a Ryanair-nél

Fontos Check-in változás jön a Ryanair-nél

A Ryanair legutóbb januárban vezetett be komolyabb változtatásokat a poggyászkezelésében, így már várható volt, hogy előbb vagy utóbb a check-in is sorra kerül. Mostantól még rövidebb ideje lesz az ülőhelyválasztásra azoknak, akik felár ellenében nem választanak fix helyet maguknak a foglaláskor.

2018. június 13-tól 4 napról, mindössze 48 órára rövidül az online check-in ideje a Ryanair-nél, amennyiben nem fizetünk borsos felárat a fix ülőhelyekért. A felár 3 eurótól 15 euróig terjedhet irányonként. Ez az összeg könnyedén megduplázhatja bizonyos desztinációk jegyárait, hiszen már 3-4 ezer forintért is találunk repjegyet Nürnbergbe, Milánóba vagy akár Londonba. Az új szabályozás főleg a párokat és a családokat érinti majd, hiszen a check-in idő lerövidülésével egyre kisebb az esélye, hogy egymás mellé adjon ülőhelyeket a rendszer. (Hivatalosan a Ryanair már egy éve nem oszt ki egymás mellé helyeket, mégis előfordulhat, hogy sikerül egymás mellé jegyet kapnunk.)

Múlthéten derült ki, hogy a WizzAir is szétülteti az ülőhelyekért pluszban nem fizető utasait, így lassan de biztosan mindegyik fapados társasággal hasonló feltételekkel utazhatunk. Rajtunk áll a választás, hogy elfogadjuk-e ezeket a feltételeket és az olcsó repülőjegyekért cserébe lemondunk ezekről a “kényelmi szolgáltatásokról”, vagy hajlandóak vagyunk a zsebünkbe nyúlni és adott esetben a repülőjegy árának a dupláját is kifizetni, hogy azon a helyen és csomagunkat biztonságba tudva repülhessünk.