Főoldal / Hírek / Triplázza flottáját a Wizz Air – még 146 gépre adott le rendelést

Triplázza flottáját a Wizz Air – még 146 gépre adott le rendelést

A Wizz Air 146 új repülőgép megvásárlására adott le rendelést az Airbusnak az A320neo családból. Az utolsó darabok ugyan csak 2026-ban érkeznek meg, de addigra már több, mint 300 gépes flottával rendelkezik majd Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága.

A jelenleg 87 darab Airbus A320 és A321-es repülőgépből álló flotta több mint 550 útvonalat kínál 144 desztinációra 43 országban. A mostani új, 146 gépből álló rendeléssel, illetve a 2015-ben leadott 110 rendeléssel együtt (és ideértve a korábbi rendelés néhány szállítás alatt álló gépét) összesen 282 db Airbus utasszállító érkezik majd a légitársasághoz folyamatosan, 2026 végéig. A megállapodás értelmében a Wizz Airnek lehetősége lesz kicserélni az A320neo típusú repülők egy részét A321neo-ra és fordítva, a jövőbeni szükségletektől függően.

Aktuális listaáron az új rendelés értéke meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, ugyanakkor az Airbus jelentős kedvezményt biztosít a Wizz Air számára a listaárakból. A megrendelés véglegesítéséhez természetesen még a Wizz Air részvényeseinek jóváhagyása szükséges.

„Az Airbus ismét biztosította a repülőgépek minősége, a költséghatékonyság, a támogatás és az ár legjobb kombinációját. Biztosak vagyunk abban, hogy az Airbus A320neo és A321neo repülőgépekkel a Wizz Air folytatja az iparágban páratlan növekedési szintet, és kiterjeszthetjük hálózatunkat Európában és a kontinensen túl” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

„Az újabb kategóriájú technológiát képviselő repülőgépekkel tovább csökkenthetjük működési költségeinket, szem előtt tartva célunkat, hogy a Wizz Air legyen Európa legalacsonyabb viteldíjakkal és egységköltségekkel működő légitársasága. A Wizz Air tovább növeli a légi utazás iránti keresletet Közép és Kelet-Európában, valamint a régión túl is azáltal, hogy a legalacsonyabb viteldíjak mellett kiváló fedélzeti élményt nyújt Európa egyik legfiatalabb flottájával.”