Főoldal / Hírek / Újabb amerikai járat Budapestről! Philadelphia az American Airlinestól.

Újabb amerikai járat Budapestről! Philadelphia az American Airlinestól.

Jövő év májusában philadelphiai járattal tér vissza Budapestre az American Airlines, amely hat éve repült utoljára a magyar fővárosba. Ezzel a harmadik amerikai járat kerül föl a BUD repertoárjába.

A lengyel LOT légitársaság május 3-án induló New York-i járata és a május 5-én startoló chicagoi járat mellé, 2018 május 4-től a világ egyik legnagyobb légitársasága, az American Airlines új menetrend szerinti járatokat indít a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és a Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között. Az egyelőre nyári szezonban – május eleje és október vége – között működő új járat Boeing 767-300-as gépekkel fogja teljesíteni az utat.

american-airlines

Európa kedvelt nyári úti cél az amerikaiak körében, Philadelphia pedig a légitársaság legnagyobb központja az Egyesült Államok észak-keleti részén, ami rengeteg csatlakozási lehetőséget a magyaroknak az csaknem 160 amerikai, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomás felé.

Az American Airlines és tengerentúli közös üzleti partnerei jelenleg 23 célállomást szolgálnak Európában megállás nélkül, napi több mint 130 induló járattal. 2018. május 4-én az American légitársaság a budapesti mellett szezonális járatokat fog indítani Prágából (PRG) Philadelphiába, illetve Velencéből (VCE) Chicagóba (ORD).

• Menetrend: BUD-PHL PHL-BUD

Indulás: BUD, délelőtt 11:35 Érkezés: PHL, délután 4:00

Indulás: PHL, délután 6:25 Érkezés: BUD, délelőtt 9:35 (másnap)

Philadelphia az egyik legrégebbi és történelmileg legjelentősebb város az Egyesült Államokban, mely Washington, D.C. előtt az Egyesült Államok fővárosa volt. Itt írták a függetlenségi nyilatkozatot, az amerikai alkotmányt, és a városban van az Independence Hall. A 18. században az Egyesült Államok legnépesebb városa volt, és jelenleg London után a második legnagyobb angolul beszélők lakta település volt a világon.