Főoldal / Hírek / Szupertitkos tengerpartok és extrém víziparkok a Travel Channelen! – Játssz velünk!

Szupertitkos tengerpartok és extrém víziparkok a Travel Channelen! – Játssz velünk!

Brazília legelszigeteltebb tengerpartjától, Dubaj luxus víziparkján át, Mexikó medencés bulijáig – minden vizes élményt átölel a Travel Channel augusztusi műsorkínálata. Az alábbi cikket nemcsak a tengerpartokkal és vízi csúszdákkal kapcsolatos érdekességek miatt érdemes elolvasni, hanem mert a végén található kvíz kitöltésével értékes Travel Channel ajándékcsomagok is nyerhetők.

A Szupertitkos tengerpartok sorozat csak két egyórás epizódból áll, de abban a kétszer egy órában varázslatos partok tárulnak a nézők szeme elé. Többek közt a Szardínián található Cala Goloritze Beach magas sziklái, szikrázó kék vize, és aranyló homokja. Minden adott ugyan, hogy turisták százezreinek legyen célpontja nyáron, de szerencsére a helyet általában nem lepi el a tömeg, mert a csodás élményért meg kell dolgozni. Sem autóval, sem hajóval nem közelíthető meg, másfél órás könnyebb sziklamászással egybekötött séta az egyetlen módja, hogy élvezhessük a strand nyújtotta örömöket. (Illetve csónakkal kiköthetünk a közelben, de közvetlenül a standnál nem.) A napozás és úszás mellett itt remek lehetőség adódik a sziklákról való vízbeugrásra és snorkelezésre is. A Cala Goloritze az UNESCO világörökségi listájára is felkerült, így talán még sokáig megmarad tisztasága, romlatlansága.

A brazil Fernando de Noronha szigetcsoporthoz tartozó Praia do Sancho-n sem kell tumultustól tartanunk. Ezt ugyan hajóval meg lehet közelíteni, de így is ez Brazília legelszigeteltebb tengerpartja. A kalandot kedvelők a sziklákhoz illesztett létrákon, és a kövekbe vájt lépcsőkön is leérhetnek az álomszerű partra, a még kalandosabb kedvűek pedig a létrát figyelmen kívül hagyva, a sziklákon ereszkedhetnek le.

cala-goloritze2

Akik további adrenalinszint-emelő vizes élményre vágynak, számukra az Extrém víziparkok hatodik évada  lesz a megfelelő szombat esti tévéműsor, amely a Szupertitkos tengerpartok után látható a Travel Channelen. Ebben a sorozatban bemutatásra kerül többek közt a világ első, csak felnőttek számára nyílt víziparkja a spanyolországi Mallorcán, a világ legnagyobb szörflagúnája Wales-ben, és egy iszapcsúszda az írországi Corkban. Megismerhetjük a Splash Lagoon parkot Kentucky-ban, amelynek legújabb sztárjai a repülőcsészealj-csúszdák: három nagy tányér kapcsolódik egybe csöveken keresztül, és szinte a repülés élményét adják 152 méter hosszan, 17 méter szintkülönbséggel. A műsor az olasz Lido de Jesoloba is elkalauzol, ez a tengerparti település a magyarok számára is kedvelt üdülőhely volt, főként a 90-s években. Érdemes visszamenni, hogy – ha rég nem voltunk – ellátogassunk Aqualandiába, amely a Karib-tenger hangulatát idézi, és számos alkalommal nyerte el az Olaszország legjobb víziparkja címet. A 80,000 négyzetméteres komplexumban  található többek közt egy hatalmas kalózhajó, melyen a Kalóz Show és a Peter Pan Show is megtekinthető, de épült itt tér is Ernest  Hemingway tiszteletére- közepén szökőkúttal-, mely Az öreg halász és a tenger történetének egyes jeleneteit idézi meg.  De cápás és a Maja Birodalom templomait formázó szórakoztató részleg is rendelkezésre áll, ha a fentiek nem lettek volna elegek.

extrem_viziparkok_1

Ha valaki igazi luxus víziparkokra kíváncsi, akkor a dubaji Atlantis parkot bemutató epizódot igazán élvezni fogja. Az elveszett város tematikáját felsorakoztató helyszín külön Kalandparkkal rendelkezik, benne Neptunusz illetve Poszeidón tornyaival. Ezek egyik eleme a misztikusan hangzó „A Hűség ugrása” csúszda, amely 9 emelet magasan indul, és egypercnyi lefelé száguldás után víz alatt folytatódik egy átlátszó csőben, ahol suhanás közben láthatunk cápákat is. Található itt Vízi Hullámvasút is, amely emelkedik és ereszkedik, és ha ettől nem sikítanánk eléggé, a teljes élmény kedvéért egy sötét szakasza is van, amikor vaksötétben kanyargunk. Az Atlantis igazi fenegyereke az Aquaconda, a világ legnagyobb vízi csúszda-csöve. Egyszerre 6 embert tud együtt csúszni benne, körülbelül 50 km/órás sebességgel, 22 méter magasságból indulva. Aki nem hatosával, csak egyedül csúszna, viszont a sebesség megszállottja, annak “Poszeidón bosszúja” csúszda lesz a megfelelő, amely 166 méter hosszú és a 60 km/órás zuhanás élményét ad, ráadásul időmérővel is rendelkezik, hogy összevethessük időeredményünket másokéval.

extrem_viziparkok_3

Azoknak pedig, akik nem annyira kalandvágyók, de élvezik a biztonságos és gyermekbarát kihívást: a szicíliai Citta del Mare hotel kivételes csúszdái lesznek a nyerők. Állítólag a csúszdák kisebbek, mint a róluk készült fotók mutatják, és csak kettő van belőlük, de egyenesen a Földközi-tengerbe pottyantják az embert. A tetejéről csodás a kilátás, a szülőknek pedig nem kell rettegni attól, hogy gyermekük hatalmas sebességgel száguldana a mélybe.

a_vizek_het_csodaja_1

Augusztus második felében pedig még egy „vizes” műsor indul a Travel Channelen: A vizek hét csodája sorozat megmutatja, hol a legmenőbb a medence mellett ejtőzni Miamiban, milyen egy különleges vízi lift, és a hatalmas akvárium, amelyben úszni lehet, illetve Mexikó legnagyobb medencés bulijába is elviszi a nézőket.

Heidi Hong and Ryan Blackstock floating with sharks at Exuma Pig Beach in Big Major Cay, Exuma Cays, Bahamas as seen on Travel Channel's Top Secret Beaches episode TTSB103H.

A „Szupertitkos tengerpartok” augusztus 5-én és 12-én szombaton látható 20:00-órától a Travel Channelen, az „Extrém víziparkok” új évada augusztusban szombatonként 20:00-órától dupla részekkel jelentkezik, az „A vizek hét csodája” pedig augusztus 19-től szombatonként 20:00-órától látható a csatornán.

JÁTÉK! Ha elolvastad a cikket, könnyen meg tudod válaszolni az alábbi három kvízkérdésünket. A helyes választ adók közt három, 10-10 ezer forint értékű  Travel Channel ajándékcsomagot sorsolunk ki, bennük számos, utazáshoz hasznos holmival.

A Travel Channelel közös nyereményjátékunk nyertesei:

Bödő Aletta Bernadette
Bonta Alexandra
Szabó Norbert

A nyerteseket e-mailben is értesítjük! Köszönjük, hogy velünk játszottatok!