Főoldal / Hírek / Két közvetlen járat is indul Budapestről Amerikába (New York és Chicago)

Két közvetlen járat is indul Budapestről Amerikába (New York és Chicago)

Közel öt éve nincs közvetlen járat Budapest és az Egyesült Államok közöttJövő tavasztól azonban megtörik a jég és a lengyel LOT légitársaság New Yorkba és Chicagoba is közvetlen járatot indít Budapestről.

Már régóta mentek a találgatások, hogy vajon melyik amerikai légitársaságot sikerül idecsábítani (újra), egy közvetlen Budapest-New York járattal, de azt hiszem a szakemberek sem gondolták volna néhány éve, hogy végül a lengyel LOT lesz a befutó. Mindenesetre a Budapest és New York (JFK) és a Budapest és Chicago között működő járattal az Air Canada Rouge torontói járata (csak a nyári szezonban működik) mellet két újabb észak-amerikai célállomással bővül a Liszt Ferenc Repülőtér kínálata.

A járatok májustól New Yorkba hetente négyszer hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak, és egy nappal később érnek vissza Budapestre. Chicagoba pedig hetente kétszer kedden és szombaton közlekednek. A járatok mindkét városba délben indulnak, és másnap reggel 9-kor érnek vissza Budapestre. A közvetlen retúr árak New Yorkba kb. 140.000 Ft, Chicagoba kb. 160.000 Ft körül mozognak, legalábbis jelenleg, de elvileg a jegyárak 132 000 és 139 000 Ft-tól kezdődnek.

Az útvonalat a LOT légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépe repüli majd, amit Budapesten fognak állomásoztatni. Az első New York-i járat május 3-án indul, a chicagoi pedig május 5-én. Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a LOT mostani bejelentése kapcsán azt mondta, potenciálisan 160 ezer utasra számíthatnak a piacon évente.