Főoldal / Hírek / Közvetlen buszjárat indul a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Repülőtér között

Közvetlen buszjárat indul a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Repülőtér között

Közvetlen buszjárat indul a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Korábban volt közvetlen járat a belváros és a reptér között, de ezek csak ideiglenesen egy-egy kiemelt alkalom miatt.

Végre közvetlenül, átszállás nélkül a városközpontból juthatunk ki a repülőtérre. Az eddigi buszos-metrós átszállás nem csak körülményes volt, de az ezer sebből vérző hármasmetró sem épp országimázs emelő dolog. Az új járat a vizes világbajnokság miatt indul, de a tervek szerint ezt követően is működni fog.

A  100E nevű új buszjárat július 8-án indul a Deák térről 4:00-től 23:30-ig, a Liszt Ferenc Airport 2. megállóhelyről 5:00-től 00:30-ig, fél óránként. Állandó köztes megálló a Kálvin téren lesz, az Astoriánál csak hajnalban fognak megállni a buszok.

A reptéri gyorsjáratra külön jegyet kell majd vásárolni, a 65 évnél fiatalabbaknak 900 forintot kell fizetni, azoknak viszont, akiknek alapból jár az ingyenesség, ez a járat is térítésmentes lesz.

A Kőbánya-Kispest és a repülőtér között közlekedő 200E járat továbbra is közlekedik, azon a hagyományos vonaljeggyel is lehet utazni.