Főoldal / Hírek / A világ legjobb légitársaságai 2017-ben

A világ legjobb légitársaságai 2017-ben

Idén ismét kiosztották  a világ legjobb légitársaságainak járó díjakat, a légi közlekedés Oscar-díját.  A 105 nemzet 19,87 millió légiutasának szavazatai –azaz Skytrax ügyfél-elégedettségi felmérése – alapján a világ legjobb légitársasága 2017-ben a Qatar Airways lett.

A földi és légi szolgáltatások színvonalát is figyelembe vevő abszolút lista első helyezettje már korábban háromszor is elnyerte – 2011-ben, 2012-ben és 2015-ben – ezt a megtisztelő címet. A szavazatokat 2016  augusztus és 2017 májusa között lehetett leadni, így még nem volt kihatása a Qatar Airways körül kialakult helyzetnek a szavazás végeredményére.

A toplistán taroltak az ázsiai és a közel-keleti légitársaságok a Top 10-es listára felkerült többek között a szintén közel-keleti Etihad Airways és az Emirates, a második és harmadik helyet pedig Singapore Airlines és a japán ANA All Nippon Airways szerezte meg.

A hagyományos nagy európai légitársaságok közül csak a Lufthansa jutott be az legjobb tízbe a 7. helyen.

Az Észak-Amerikai kontinens légitársaságai közül a kanadai Air Canada szerezte meg a legelőkelőbb 29. helyet, az amerikai légitársaságok közül a Delta Airlines 32. helye az első. A szavazók szerint még mindig az AirAsia a világ legjobb low-cost légitársasága, míg Európában a Norwegian (a fapados légitársaságokhoz sorolják hivatalosan) tarolt, de klasszikus értelemben a legjobb európai fapados légitársaság címet az easyJet nyerte el.

TOP 10 légitársaság 2017-ben

1. Qatar Airways

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. Emirates

5. Cathay Pacific

6. Eva Air

7. Lufthansa

8. Etihad Airways

9. Hainan Airlines

10. Garuda Indonesia