Főoldal / Hírek / Öt új nyugat-balkáni járat

Öt új nyugat-balkáni járat

A Wizz Air 2017 áprilisától öt új útvonalat indít Budapestről a Nyugat-Balkánra. Az új útvonalak összekötik Budapestet öt nyugat-balkáni fővárossal: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában. A új járatok célja fellendíteni a kétirányú turizmust, továbbá fontos üzleti és kereskedelmi kapcsolatot teremteni Magyarország és a célországok között.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén írt ki közbeszerzési eljárást Magyarországot a régió fontos gazdasági útvonalaival összekapcsoló légijáratok üzemeltetésére. A tendert múlt héten a Wizz Air megnyerte.
A Wizz Air hetente kétszer jár majd Podgoricába, Tiranába, Szkopjébe, Pristinába és Szarajevóba. A járatok szerdánként és vasárnaponként közlekednek majd 2017 áprilisától. Az új útvonalakra már 5990 forintos kezdő áron foglalhatók jegyek.

A Wizz Air az elmúlt években rohamtempóban, folyamatosan bővíti magyarországi hálózatát. A jelenleg két magyarországi bázist üzemeltető légitársaság Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgépet állomásoztat és egy korábbi bejelentés szerint a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától. A ma bejelentett nyugat-balkáni útvonalakon túl a Wizz Air korábban négy új útvonal indulását jelentette be 2017-re, így tavasztól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme is elérhető lesz a diszkont légitársaság járataival Budapestről.

VILÁGUTAZÓ TIPP: Tegyetek egy igazi nyugat-balkáni körutat, hogy a nagyvárosokon túl is megismerkedjetek az országokkal, tájakkal, így eljuthattok a montenegrói Kotori-öbölbe, a Csontváry általi is megfestett Mostarba vagy a nyitóképen látható albániai Berat óvárosába is.