A világ legrövidebb A380-as járatát indította el az Emirates

Az Emirates Dubaj és Doha között közlekedő járata 1 óra 20 perc alatt teszi meg a 379 kilométeres utat, a visszautat pedig 1 óra 10 perc alatt. Ezzel az Emirates lett a világ legrövidebb A380-as járatának működtetője.

- hirdetés -

Vízágyúkkal, kulcsfontosságú tisztségviselők és a kereskedelmi szakma képviselőinek jelenlétében köszöntötték az Emirates A380-asának érkezését a Hamad Nemzetközi Repülőtéren csütörtökön. A Dubajból érkező gép fedélzetén Adil Al Ghaith, az Emirates Öböl-menti térségi, közel-keleti, és iráni kereskedelmi szervezetének alelnöke az Egyesült Arab Emirátusok üzleti közösségének több prominens tagjával ült. A terminálon a vendégek egy vezetett túra keretében nyerhettek betekintést a kétszintes gép belsejébe, és elsőként láthatták a legikonikusabb Emirates szolgáltatásokat, például a First osztály privát kabinokat, a Shower Spa-kat és a First- és Business osztályon utazók számára kialakított népszerű Onboard lounge-ot, amely nemcsak az italok és szendvicsek széleskörű választékát kínálja, hanem pihenésre és beszélgetésre is kiválóan alkalmas.

emirates-a380_1

Az EK 841-es számú járat 7 óra 45-kor indul Dubajból, Dohába pedig 8 óra 5 perckor érkezik. A visszaútra az EK 842-es járat Dohából 9 óra 50 perckor indul és 12 órára ér Dubajba. Az A380-as járat menetrendjének köszönhetően a Dohából érkező és a népszerű desztinációk, így például New York, London, Frankfurt, Manchester, Düsseldorf, Milánó, Párizs, Róma, vagy Amszterdam felé tartó utasok részesei lehetnek az A380- élménynek és az A380-asokkal kiszolgált desztinációk szélesebb körű kínálatából választhatnak.

- hirdetés -

Az Emirates folyamatosan növeli jelenlétét Dohában. Kilenc, naponta közlekedő járatával ez a legjobban kiszolgált útvonal a légitársaság hálózatában. A Dubaj és Doha közötti utasforgalom jelentős: az elmúlt öt évben az Emirates több, mint 3,7 millió utast szállított a két város között. Az Emirates Dohát kiszolgáló A380-asa háromosztályos konfigurációval működik, az Economy osztály 429 komfortos üléssel, a Business osztály 76 síkágyas üléssel, és 14 First osztály Private kabinnal. Az Emirates kivételes vendégszeretetét minden osztály utasa élvezheti, a többszörösen díjazott, több mint 2500 csatornát is kínáló ice Digital Widescreen fedélzeti szórakoztatórendszert beleértve.

A legmagasabb színvonalú utazási élmény biztosítása, valamint a környezeti teljesítmény javítását szolgáló modern, legkorszerűbb szélestörzsű gépekből álló flotta kialakítása érdekében az Emirates kivonta a forgalomból utolsó A330-as és A340-es gépét. Ezzel az Emirates a világ első és egyetlen olyan légitársasága, amely kizárólag Airbus 380-as és Boeing 777-es típusú gépekből álló flottával üzemelteti kereskedelmi járatait. A kétszintes A380-as a világ legnagyobb repülőgépe. Az Emirates a legnagyobb A380-működtető, jelenleg 87 darab A380-assal rendelkezik, és 55 további gép érkezését várja. A légitársaság jelenleg több mint 45 desztinációval működteti A380-asait, szerte a világon.