Főoldal / Hírek / Stájerország téged is vár – programok a 2016-17-es téli szezonban

Stájerország téged is vár – programok a 2016-17-es téli szezonban

Ausztriában nem csalódhat az ember, ha a közelgő téli szezonra való felkészülésről hall beszámolót a sírégiók illetékeseitől. Így volt ez néhány hete Karintia sajtótájékoztatóján is és most nemrég Stájerország esetébenis, ahol a nagy stájer sírégiók mutatták be az idei szezon újdonságait. Egy biztos, osztrák szomszédainkon nem fog múlni az idei síszezon sikeressége. Már csak az időjárásban kell bíznunk, hogy felejthetetlen téli élményekkel gazdagodhassunk.

Azt már-már természetesnek vesszük, hogy Stájerország euró milliókat költ minden szezonkezdet előtt új felvonók, sípályák építésére, vagy éppen a hóágyúrendszer modernizálására, azonban a szokásos síélmény garantálása mellett idén is színes programkínálattal várja a téli szezon szerelmeseit. Az alábbiakban ezek közül csemegéztünk.

CsaládiSíFesztivál 2016. december 17.

37 sí- és sífutórégióban kerül megrendezésre idén először a CsaládiSífesztivál nevű nagyszabású családi fesztivál, ami Ausztriában elsőként kínál az egész tartományra kiterjedő, a téli turizmus utánpótlását támogató családi akciót. A Steiermark Tourismus célja a sífesztivállal, hogy az esemény az elkövetkező években a családi téli üdülés fix pontjává váljon. Természetesen a fesztivál alkalmából speciális ajánlatcsomagok is várják az érdeklődőket. Pl.: Valamennyi régió 50% kedvezményt biztosít a síbérletekre, a síoktatásra és a síkölcsönzésre a 15 éven aluliak számára. Számos hütte is készül különleges ajánlattal erre a hétvégére, például  1 euróért kínálnak ebédet vagy vacsorát a kicsiknek.

stajer_3

Valamennyi síterepen síversenyeket rendeznek a gyermekeknek és külön aprés-ski parti is várja az apróságokat. Emellett számos további lehetőség is kínálkozik a szabadban végzett sportos aktivitásokra, a Jogllandban például a kivilágításnak köszönhetően nappallá tudják változtatni az éjszakát. A Grebenzen síterepen a hó alatt több mint 2000 euró értékű aranytömbök várnak a szerencsés megtalálókra. A mariazelli Bürgeralpén például egy bobszánkó-versennyel gondoskodnak a szórakozásról, míg a Turracher Höhén Renata Götschl háromszoros sívilágbajnok és világkupa győztes kínál síoktatást a sípályakomornyik társaságában. További ajánlatokat és előzetes bejelentkezését látogassatok el az alábbi weboldalra: www.steirermark.com/familienskifest

stajer_1

11. Speciális Olimpia Téli Világjátékok

“Heartbeat for the World” – 2017. március 14. és 25. között Graz, Schladming és Ramsau am Dachstein ad otthont a 11. Speciális Olimpia Téli világjátékoknak. 2017-es év egyik legnagyobb sport- és szociális eseményén 107 nemzet mintegy 2700 atlétája vesz részt. Emellett 1111 edzőt, csaknem 5000 családtagot, a legkülönbözőbb területeken segítséget nyújtó 3000 önkéntest, a média 1000 képviselőjét, valamint 2000 díszvendéget és kongresszusi résztvevőt várnak a játékokra, amelynek keretén belül nem kevesebb, mint 1000 eredményhirdetést tartanak majd.

stajer_5

A hőn áhított érmekért Grazban, Schladmingban és Ramsau am Dachsteinban küzdhetnek a résztvevők. Az atléták azonban nem csak az érmekre fókuszálnak majd, ugyanis a Speciális Oilmpia esküje egészen mást, sokkal fontosabbat mond: “Hagyjatok nyerni! De ha nem nyerhetek, hagyjátok, hogy bátran megpróbáljam.” A játékok alkalmával a versenyzők összesen kilenc különböző sportágban mérhetik össze a tudásukat, úgy mint alpesi sí, snowboard, sífutást, hófutás, gyorskorcsolya, műkorcsolya, floor hockey, floorball és jégteke.

Az esemény egyik fénypontja maga a nyitóünnepség lesz március 18-án  a Planai Stadionban, majd a játékok ünnepélyes záróceremóniáját a grazi Merkur Arénában rendezik. www.austria2017.org

stajer_4

További nagyobb események:

2016. december 2. – Síszezonnyitó Schladmingban

Az időközben legendássá vált schladmingi szezonnyitó idén ünnepli 10 éves jubileumát. December 2-án a Deichkind és Alligatoah  fellépése varázsolja a Planai vb-arénát Ausztria legnagyobb táncparkettjévé.

2016. december 8.-11. – 26. Farrachi Advent

Egész Ausztriából több mint 70 kiállító érkezik a különleges adventi vásárra, melynek középpontjában egyértelműen a kézműves termékek állnak. Annak aki igazán különleges adventi hangulatra vágyik, semmi esetre sem szabad kihagynia a kórusok fellépéseit, amelyekre sötétedéskor a kastélyudvaron kerül sor.

2017. január 24. – The Night Race – FIS Férfi Éjszakai Műlesiklás

A 2013-as világbajnokság helyszínén, Schladmingban immár 20. alkalommal varázsolja el a nézőket az éjszakai műlesikló verseny. Évről évre mintegy 50 000 néző zarándokol el a Planai-hoz, hogy szurkoljon a sztároknak. www.thenightrace.com

Copyright © 2016 Világutazó – www.steiermark.com/hu. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.