Főoldal / Hírek / A 100 legkedveltebb látnivaló Németországban 2016-ban

A 100 legkedveltebb látnivaló Németországban 2016-ban

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2012 óta végez felmérést weboldala, a www.germany.travel külföldi látogatói között a kedvenc látnivalók témakörben. A feltett kérdésre a felhasználók bármelyik látványosságot beírhatják válaszként a megadott rubrikába. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezer weboldal-látogató vett részt a szavazáson. Az eredményeket TOP 100-as listában egyesítették.

A 2016-os Top 100 csúcskategóriájának áttekintője

miniwunderlnad_hamburgFotó: Jim Woodward

Első helyezést ért el a hamburgi Miniatűr csodavilág. A világ legnagyobb modellvasút-létesítménye 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország és a Harz-hegység részletes bemutatásával és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egyidőben jött létre a kisváros Knuffingen, amely 90 közlekedő autóval leképezi a dél-német autómobil-
helyszíneket. Knuffingen 2011-ben saját közlekedési légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülő startol és landol. A Miniatűr csodavilág 15 éve folyamatosan új és új „világokkal” bővül – legutoljára egy 190 négyzetméteres Olaszország-résszel. Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén a dobogó harmadik fokán végzett.

rothenburg-ob-der-tauberFotó: Luftphilia, címfotó: Harshil Shah

A három dobogós után a toplista első tíz helyezettje: a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau- szigettel és az UNESCO-világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO-világörökség, a Kölni dóm. Újonnan érkezett a csúcskategóriás csoportba a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal és a Zwingerrel.

A Top 100-as listára a németországi utazók a híres építményeket, a történelmi helyszíneket, a természeti tájakat, a sportlétesítményeket és a szabadidőparkokat ugyanúgy megszavazták, mint a hagyományokban gazdag eseményeket és rendezvényeket. A németországi turizmus Top 100 látnivalója egész Németországot lefedi és beszédesen mutatja az úticél, Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét. Az online-szavazás eredménye mostantól megtalálható a www.germany.travel/top100 oldalon. Ezen felül a TOP 100 látnivaló digitális díjat, illetve matricát kap, amelyet felhasználhatnak saját online munkájuk és reklámkampányaik során.