Egyre több magyar látogat Pekingbe

A Budapest Airportról immár közvetlenül is elérhető Kína fővárosa, és a reptér tapasztalatai alapján folyamatosan nő az érdeklődés a távol-keleti célállomás iránt. A direkt összeköttetés nem csak az üzleti célból utazóknak kedvez, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy Ázsiában tölti a szabadságát.
A reptér tapasztalatai alapján az érdeklődés ősszel sem csökkent a város iránt, amely a még ilyenkor kellemes klímájával és számos felfedezésre váró helyével jó alternatíva az egzotikus utak iránt érdeklődők számára.

- hirdetés -

A Budapesttől légvonalban 6845 kilométerre fekvő Peking fontos desztináció a Budapest Airport egyre bővülő célállomás hálózatában, ahonnan gyorsan eljuthatnak az utazók Ázsia és az Óceániai-térség bármely pontjára. A kínai főváros ugyanakkor változatos programokkal várja vendégeit, és a kiváló helyi közlekedésnek köszönhetően a látogatók kényelmesen és egyszerűen eljuthatnak a festői szépségű hegyvidékekre, vagy a Kínai Nagy Falhoz. Éppen ezért érdemes rászánni legalább egy hetet Peking felfedezésére.

A városról ugyan számos internetes forrás áll rendelkezésre, de a keresgélés és a tervezgetés során van néhány szempont, amelyekre érdemes különösen odafigyelni. Az egyik ilyen maga a szálláshely kiválasztása: a kínai szállodák besorolása és minősítése eltér az európai sztenderdektől, ezért érdemes elolvasni a szimpatikusnak vélt szálláshelyről mások tapasztalatait.

Érdemes körültekintően választani, mert Pekingben nagyok a távolságok. A közlekedés azonban kiváló: a biciklizés szerelmeseinek jó hír, hogy a várost remekül kiépített kerékpárutak hálózzák be. Hasznos kiegészítő továbbá a chippel ellátott Yikatong-kártya is, amely az összes metró- és buszhálózatra érvényes. Akik a városnéző buszokat vagy a taxit részesítik előnyben, azoknak ügyelniük kell arra, hogy csak ’京B’ jelöléssel ellátott járműveket vegyenek igénybe, mert csak ezek a város hivatalos személyszállítói.

- hirdetés -

A látnivalók között az alábbiakat mindenképpen érdemes felvenni a pekingi bakancslistára.

peking_kinai-nagy-falFotó: sgbirch Címfotó: Ray Devlin

 A Kínai Nagy Fal

Peking ideális kiindulási pont az ország legismertebb műemlékének megtekintéséhez. A Kínai Nagy Fal egyes falszakaszai (Badaling, Mutianyu, Simatai vagy Jiankou) könnyen és gyorsan elérhetők a fővárosból.

Az Ég Temploma

A 270 hektáros parkban található épület a Ming-dinasztia építészetének egyik remekműve. Egykor a császárok itt tartották a rituális ceremóniákat, a területet szent helyként tartották számon.

A Tiltott Város

Az egykori császári palota a város legnépszerűbb nevezetessége. Az 1400-as évek elején épült építészeti remek összesen 24 uralkodónak adott otthont.

- hirdetés -

Nyári Palota

A XII. században épült palotát az Ópiumháború idején teljesen felégették, jelenlegi formáját a XIX. században nyerte el. A 290 hektáros terület épületei mellett a Hatalmas Fényesség Tava is impozáns látványt nyújt.

Színházi előadások

Peking színházaiban a Kung Fu- és akrobata show-tól az operán át a helyi folk műsorokig szinte minden műfaj jelen van. Az előadások jóvoltából közelebbről megismerhetjük a város kulturális tradícióit.

- hirdetés -

Különleges múzeumok

A turisták körében népszerű múzeumok mellett tekintsük meg a város rendhagyó tárlatait is. A Daxing Görögdinnye Múzeumban például minden a gyümölcsről szól.