Mátra nyerte az Év Legszebb Kirándulóhelye 2013 címet


Magyarország 20 tájegysége közül a Mátra lett idén a legkedveltebb az Év Legjobb Kirándulóhelye 2013 verseny eredményei szerint. A pályázatra összesen 141 fotó küldtek be a kirándulók, amelyekre több, mint 400 szavazat érkezett. Idén a szavazatok több, mint 20%-át a Mátráról készült fényképek kapták, így ez a tájegység nyerte el a címet.

Fotó: p.dave
Fotó: p.dave

Az “Év Legjobb Kirándulóhelye 2013” címre bárki benevezhette kedvenc kirándulóhelyét saját készítésű fényképpel.  A pályázat célja az volt, hogy bemutasson olyan magyarországi kirándulóhelyeket, amelyek célpontjai lehetnek egy kellemes családi kirándulásnak.

Miért is olyan fontos a kirándulás egy család életében?

- hirdetés -

“Még csak néhány hetesek voltak a kisfiaim, amikor kirándulni mentünk velük. Nincs jobb játszótér, mint ami a természetben van, nincs jobb feszültségoldó, mint egy óra séta, szaladgálás, kavicsgyűjtés és csigamegfigyelés a szabadban. Ezek azok az élmények, amiktől erősebb család leszünk, ezek azok az emlékek, amikre felnőtt korunkban szívesen emlékszünk, amit továbbadunk a gyermekeinknek. Ezért járunk mi sokat kirándulni.” – Mondja a verseny fővédnöke, Vida Ágnes pszichológus

A közönségszavazás alapján a mátrai képek közül a Hidegkúti turistaházról készült fotó volt a legnépszerűbb.

A fotósokból álló zsűri szavazatai alapján különdíjat Németh Gabriella “Döbröntei sziluettünk”című fotója kapta.

1

- hirdetés -

A 141 fotó alapján Magyarország 5 legnépszerűbb kirándulóhelye: Bükk, Vértes, Mátra, Bakony és Cserhát.

„Statisztikák szerint a magyarok kétharmada nem tud elmenni egy hétre nyaralni, maximum hosszú hétvégére foglalnak szállást. Emellett többször mennek el egy-egy napos kirándulásra.”

Az Év Kirándulóhelye pályázat célja megmutatni, hogy Magyarország is tartogat rengeteg gyönyörű helyet, melyet érdemes felkeresni, és akkor is sok szép helyet láthat közösen a család, ha nincs pénzük drága nyaralásra, hosszú utazásra. A pályázat üzenete, hogy a  kirándulás nem csak remek és egészséges szórakozás, hanem tanulás is egyben és a családi kötelékeket is erősíti. Terveink szerint a minden évben megrendezésre kerülő tematikus pályázat célja, hogy felhívjuk a családok figyelmét Magyarország természeti szépségeire.

A díjkiosztóra október 19-én a Hidegkúti turistaházban kerül sor, a díjnyertes fotókat, valamint a beérkezett pályázatokat a dijnyertesturahely.hu oldalon lehet megnézni.

- hirdetés -

- hirdetés -
276,939RajongókTetszik
6,990KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás