More
  - hirdetés -

  Repülés nélkül járta be a világot

  1426 nap, négy telepecsételt útlevél,  számtalan busz-, vonat- és hajóút után, egy brit férfi elmondhatja magáról, hogy a világon elsőként 201 országon utazott át repülés nélkül.

  - hirdetés -

  Graham Hughes utolsó útlevélpecsétjét Dél-Szudánban kapta, ez volt az utazásának utolsó országa, mely indulásának napján 2009. január 1-én még nem is létezett. Az elmúlt 3 évben összesen 193 ENSZ-tagállamot, Tajvant, a palesztin területeket, Koszovót, Nyugat-Szaharát és hazájának az Egyesült Királyságnak az országait látogatta meg. Az utazásának különlegessége, mellyel új Guiness Világrekordot is fölállított, hogy mindezt hajóval, vonattal, busszal és taxival tette meg, kihagyva ezzel modern korunk egyik legnagyobb vívmányát a repülést. 1426 nap alatt 257 500 kilométernyit utazott és naponta kb. 10 angol fontot (kb 3600Ft) költött.


  Honlapján a “The Odyssey Expedition” -on keresztül folyamatosan beszámolt a kalandjairól, utazásának első évében pedig videofelvételeiből egy nyolcrészes tv-sorozat is készült “Graham világa” címmel, amit a National Geographic mutatott be.

  Számos kalandba keveredett utazásai során, Kongóban néhány napot börtönben töltött kémkedés vádjával, de letartóztatták Oroszországban és a Zöldfoki-szigeteken is,  mégsem ez volt a legnagyobb traumája. Nővére 2010-ben elhunyt, aki búcsúzóul arra kérte, hogy mindenképp folytassa az utazást hiszen ekkor már 184 országon túl volt.

  - hirdetés -

  Legemlékezetesebb pillanatai között szerepel, hogy a csendes-óceáni Karolina-szigetekhez tartozó Palaun több millió aranyszínű medúzával úszkálhatott együtt, hogy láthatta az egyik utolsó űrrepülőgép kilövését az amerikai légierő floridai Cape Canaveral-i Kennedy űrrepülőtérről, és hogy együtt táncolhatott Pápua Új-Guineán a helyi törzsekkel.

  Hogy mi motiválta? “Imádok utazni. Kíváncsi voltam arra, hogy meg lehet-e csinálni egy ilyen utazást és meg akartam mutatni, hogy a világ nem egy félelmetes hely, hanem tele van olyan emberekkel, akik segítenek még akkor is ha számukra teljesen idegen vagy” – mondta.

  Hughes a sikeres rekordkísérlet után sem szándékozik repülőre ülni, inkább Afrikán keresztül hazatér karácsonyra Angliába.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,120FansLike
  6,943FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -