More
  - hirdetés -

  Megnyílt a frankfurti repülőtér A-Plus terminálja

  Október 10-én nyitotta meg a frankfurti nemzetközi repülőtér (Flughafen Frankfurt am Main) legújabb terminálrészét, az 1-es terminál 800 méteres meghosszabbítását az A-Plust, mely mintegy évi hat millió fővel növeli meg Európa egyik legnagyobb légikikötőjének utasforgalmi kapacitását. Az A-Plus terminál kifejezetten az óriások számára készült, mint a Boeing B747-es család és az Airbus A380-as.

  - hirdetés -

  A hét beállóhely közül négyet kifejezetten az Airbus A380-asra terveztek, ahol egyszerre három utashídon keresztül történhet a be-és kiszállítás. A további három helyen két utashíddal az Airbus A340-es és Boeing B747-es nagy gépeket tudják fogadni, de szükség esetén egyszerre akár 11 keskeny-törzsű gép fogadására is alkalmas az új terminálrész.

  Az új komplexumot kizárólag a Lufthansa és partner légitársaságait tömörítő Star Alliance utasai használhatják.
  Az A-Plusban a Lufthansa utasai számára öt új lounge kapott helyet, a mozgójárdák hosszabbak és szélesebbek lettek,  a várakozók az üléseknél beépített akkufeltöltőket és USB-portokat használhatnak. 185 000 m² területű terminálrészen 60 üzlet és étterem is várja az utasokat,  a biztonsági vizsgálat után ezeken az üzleti tereken át juthatnak a terminál belsejébe. Induljon a virtuális túra.

  - hirdetés -

  A 2-es terminál 1994-es megnyitása óta ez volt a legnagyobb építkezés a frankfurti repülőtér életében, hamarosan azonban elkezdődik a 3-as terminál építése, a kifutópályáktól délre az egykori amerikai légibázis helyén. Előreláthatólag az első ütemének átadása 2016/17 -re várható.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,120FansLike
  6,943FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -