Vajon túlélnél egy légikatasztrófát?Néhány hete mutatta be a Discovery Channel a Kíváncsiság : Légikatasztrófa egyenes adásban című műsorát.  A televíziózás történetében elsőként a Discovery távirányításával sivatagba zuhant egy Boeing 727-es utasszállító, melynek utasai törésteszteken használt bábuk voltak. A kísérlet célja az volt, hogy a nemzetközi kutatócsapat pontosan nyomon követhesse a súlyos, de túlélhető légi baleset emberekre és a géptestre mért hatását. A kísérlethez 300 fős stábra, egy repülőgépre, több százezer dollárnyi műszerre, érzékelőre és törésteszt-bábura volt szükség.

Túl lehet élni egy légikatasztrófát? Vajon javítja a túlélési esélyünket a magzatpóz? Hol a legbiztonságosabb a repülőn ülni? Mit tenne, ha a repülőgépe lezuhanna? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Discovery Channel grandiózus kísérlete.

A műsorhoz kapcsolódik egy weboldal is, amiből kiderül, hogy ha becsekkoltál volna a Discovery Channel járatára vajon túlélted volna-e a légikatasztrófát? Kattints a képre!

- hirdetés -

- hirdetés -
276,939RajongókTetszik
6,990KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás