A legjobb nászutas úti célok 2014-ben

A Lonely Planet összeállításából néhány ötletet meríthettek, hol pihenjétek ki az esküvő okozta “fáradságot” vagyis hol töltsétek mézesheteiteket 2014-ben.

- hirdetés -

Kappadókia, Törökország


KappadókiaFotó: Forefingertw

Kappadókia tündérkéményeinek látványa olyan gyönyörű, hogy muszáj megosztani valakivel. A vidéket felfedezhetitek autóval, gyalog, de a legjobb választás egy hőlégballonból nézni a felkelő nap első sugarait a barlanglakások felett, vagy este felmászni a Uchisar szikla-kastélyhoz, hogy a legmagasabb tündérkéményről nézhessétek a naplementét Kappadókia felett, pazar panorámás kilátással a Galamb-völgyre és az Erciyes-hegyre.

- hirdetés -

 

Paraty, Brazília

ParatyFotó: Aubrey Stoll

Brazília már a 2014-es labdarúgó-világbajnokság lázában ég. Bár Rió híres Copacabana és Ipanema strandjai is hangulatosak, de képzeljetek el egy kietlen partvidéket függőágyakkal, morajló óceánnal és egy caipirinha koktéllal,  ugye jobban hangzik?
Rio de Janeiro és Sao Paulo között valahol félúton fekvő Paraty pont egy ilyen hely,  távoli, lakatlan, és itt van Brazília egyik legnagyobb, érintetlen tengerparti szakasza.

Marakesh, Marokkó

MarrakechFotó: Tony Shertila

Marakesh illatos arab fűszereivel, rózsaszirmaival, világító lámpásaival és Gwana zenéjével a világ egyik legromantikusabb városa. A bazárban szinte lehetetlen tájékozódni, a legjobb elfogadni, hogy az eltévedés is az élmény része lesz, csak úgy mint megállni egy mentás teára, vagy egy erős kávéra, alkudozni, és a kígyóbűvölőket nézni Marrakesh nyüzsgő medinájában, Jemaa el-Fnaban. További érdekességek Marokkó színpompás világáról!

 

- hirdetés -

 St Lucia

St LuciaFotó: dustinfarrell

Rum punch, fehér homokos tengerpartot nyaldosó hullámok és lenyűgöző tájak jellemzik a karibi-tengeri szigeteket. Mi különbözteti meg St Luciat? A buja erdők, a sziget jellegzetes tájképét adó Piton-hegyek, és a kalandok – a fizikai kihívások teljesítse és legyőzése, az egyik legnagyszerűbb módja a közös élet megkezdésének. Másszatok fel a 786 méter magas Gros Piton csúcsára, búvárkodjatok, snorkelezzetek , ziplineoljatok és próbáljátok ki a sziget jellegzetes sportját, a snorkeling és búvárkodás keresztezéséből létrejött hibridet, a Snubat.

 

- hirdetés -

Andalúzia, Spanyolország

AndalúziaFotó: rschnaible

Kevés hangulatosabb dolog van mint egy napos délután, egy olívaültetvényen elfogyasztott ebéd valahol Dél-Spanyolországban.
Gondolj csak az ibériai sonkára, az olívára, a Machengo sajtra vagy a jerezi sherryre és utána egy, a természet lágy ölén eltöltött délutáni sziesztára. A Sevilla melletti hegyek tökéletes helyszínei ennek az idillnek. Éjjel pedig vár rátok a szerelem és szenvedély tánca, a flamenco.

 

Bali

- hirdetés -

BaliFotó: ©hapulcu

Lédús mangó, csodálatos színekben pompázó naplemente, éjszaka virágzó jázmin; Bali valószínűleg a legcsábítóbb sziget a földön. Egy olyan kultúra, ahol  italt, virágot készítenek a ház elé, hogy kiengeszteljék az isteneket , ahol mindenki mosolyog. A nyugati emberek számára  a tökéletes lelki és testi feltöltődés helyszíne, a kényeztető masszázsok, a virágos fürdők és a fűszeres testradíros kezelések mesés kombinációival.

 

Big Sur, Kalifornia

- hirdetés -

Big Sur2_01Fotó: Kiss Juditka

Néha másra vágysz mint a trópusi strandok sugallta nyugalom? Szeretnéd érezni a tenger erejét, ahogy a félelmetes hullámok a sziklákat csapdossák miközben leszáll a köd? Kétségtelenül romantikus hangulatú tud lenni egy ilyen élmény is, amit a híres amerikai Big Sur vidékén akár át is élhettek. A tengerparton túl pedig  Redwood óriás fenyői várnak.

 

Queenstown, Új-Zéland

QueenstownFotó: Yvon from Ottawa

- hirdetés -

Adrenalin ugyanolyan fontos szerepet játszik a kötődésben, mint a szeretet hormon, az oxitocin. Mi is lehet jobb hely,  egy igazán adrenalinfröccsös nászútra, mint a varázslatos Új-Zéland Déli-szigete. Queenstownt nemes egyszerűséggel csak a „kalandok fővárosaként” emlegetik. A bungee jumping szülőföldje, a zorb, a felfújható óriás gumilabda és a jet boating otthona, a siklóernyőzés és a túrázás Mekkája . Ha mindezeket túl nagy kihívásnak érzitek, tegyetek egy helikopter túrát a lenyűgöző Milford Sound fjord felett és élvezzétek a finom ételek és borok okozta örömöt.

 

Colchagua-völgy, Chile

Colchagua ValleyFotó: Journey Latin America

A palackba zárt világ , Chile fő szőlőtermelő régiója , Santiago városától körülbelül két órányi autóútra fekszik, az Andok  hihetetlenül gyönyörű,  hófödte csúcsai között. A hegyek között megbúvó, szőlőtőkékkel borított dombok olyan világszínvonalú borokat rejtenek, mint carménère, malbec, cabernet és syrah. A borkultúrán kívül érdemes felfedezni a környéket is: tegyetek egy túrát, kerékpározzatok vagy lovagoljatok, fedezzétek fel a gyarmati városokat, és látogassatok el az egykori fegyverkereskedő, Carlos Cardoen múzeumába.

- hirdetés -

 

Dunton Hot Springs , Colorado , USA

Dunton Hot SpringsFotó: JARED VINCENT

A Colorado délnyugati csücskében fekvő Dunton Hot Springs tökéletes hely, hogy kicsit kiszabaduljunk a modern életből. Kissé bizarr módon, egy mára elnéptelenedett bányászváros lakóházait bérelhetitek ki. A faházakat belülről teljesen felújították, és a hangulathoz elengedhetetlen antik hótalpakkal és bányászlámpákkal díszítették. Egy romantikus álom válik valóra a zord hegyek között, ahol minden és mindenki a nászutasokat kényezteti.