Repülővel a Balkánra már Budapestről is – gyorsan és kényelmesen

Szarajevó, Podgorica, Tivat, Szkopje, Szófia, Thesszaloniki. Csak néhány úti cél az Air Serbia kínálatából, amit akár Budapestről is könnyedén és gyorsan elérhetünk repülővel. A jellemzően 9-12 órás autóutak és a néha hosszadalmas határátlépés helyett alig 3-4 órán belül elérhetjük kiválasztott úti célunkat.

- hirdetés -

airserbia_flotta

Az Air Serbia-ban 2013 augusztusában vásárolt tulajdonrészt az Etihad Airways (49%, a többségi tulajdonos továbbra is a szerb állam) így megkezdődött egy igen komoly terjeszkedés, bővítés és fejlesztés. Abu Dhabi, Sydney vagy akár a Seychelle-szigetek is elérhetőek az Air Serbia és Etihad Airways együttműködésének köszönhetően, de a tervekben további tengeren túli járatok is szerepelnek.
Az Air Serbia flottája is folyamatosan bővül. Jelenleg 18 gép repül, köztük a Belgrádba is közlekedő ATR 72-esek, de a régebbi gépek teljes felújítása és újak beszerzése is (köztük 10 db A320 NEO) folyamatban van.
Nem fapados légitársaságként természetesen ingyenes a poggyász feladás, még a legrövidebb repülőút alatt is jár a fedélzeti kiszolgálás és a kézipoggyász mellett még egy kézitáskát/laptop táskát is felengednek a gépre.

Air Serbia 2014

- hirdetés -

Az Air Serbia áprilistól már napi közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Belgrád között, amit június végén a Világutazó személyesen is kipróbálhatott. Az Air Serbia és a Szerb turisztikai hivatal meghívására egy 3 napos tanulmányúton vettünk részt, amiről hamarosan itt, a világutazó.net hasábjain olvashatjátok beszámolónkat.