More
  - hirdetés -

  A legromantikusabb kisvárosok Európában

  Bár mindannyian szívesen andalgunk Párizsban, Velencében vagy Firenzében, az egyetlen gond velük, hogy minden más szerelmespár is így van ezzel. A klasszikusnak számító nagyvárosi, romantikus úti célok helyett ezúttal hasonlóan népszerű kisvárosokat veszünk sorra Európa szerte.

  - hirdetés -

  Giethoorn, Hollandia

  Észak-Hollandia kisvárosát gyakran hívják „észak Velencéjének” nyugodt kis csatornái miatt. A város olyan mintha egy mese elevenedne meg nádtetős házaival, évszázadokat megélt fahídjaival és szűk kis sétálóösvényeivel. Van még egy további nagy előnye: hihetetlenül csendes. Ha a nagyváros zajától próbálunk elszakadni még egy kis hajót is bérelhetünk, amellyel körbejárhatjuk a város csatornáit.

  - hirdetés -

  Hallstatt, Ausztria

  Hallstatt különleges varázsa mindenkit levesz a lábáról. A tavon hajókázni felejthetetlen élmény, miközben a háttérben a Dachstein hegyvonulata magasodik. Az UNESCO Világörökséghez tartozó kisvárosban 12. századi templomokat csodálhatunk meg, elmerülhetünk a piac nyüzsgő forgatagában, de rengeteg kitűnő éttermet is találunk, ha romantikus, gyertyafényes vacsorára vágyunk. Ne hagyjuk ki a világ legrégebbi sóbányájának meglátogatását sem, mely a Hallstatt felett magasodó hegy gyomrában. A varázslatos szépségű kisváros mindössze egy órányi autóútra fekszik Salzburgtól, háromra pedig Bécstől, így viszonylag könnyen megközelíthető úti cél lehet.

  Taormina, Olaszország

  - hirdetés -

  Olaszország bővelkedik a romantikus tengerparti kisvárosokban, azonban a Szicília szigetén fekvő Taormina hegytetőre épült kisvárosában van valami egészen álomba illő. Az Etna és a Jón-tenger látványa teljesen megbabonázza az embert, a város ókori romjai és hangulatos szűk utcái teljesen elvarázsolják az ide látogatókat. Itt található a világ egyik legnépszerűbb szállodája is a Belmond Grand Hotel Timeo.

  Soglio, Svájc

  Az olasz-svájci festő Giovanni Segantini szerint a svájci kisváros a paradicsom kapuja. A magas, alpesi Bregaglia-völgyben elhelyezkedő Soglio a Muzsika hangja ikonikus filmjelenetét idézi meg. Andalogjunk a macskaköves utcákon élvezve a friss hegyi levegőt  vagy nézzük meg a történelmi Salis palota rózsáktól illatozó kertjét.

  - hirdetés -

  Bled, Szlovénia

  Nem sok helyet találunk itt a közelben, ami romantikusabb lenne, mint Bled különleges, varázslatos kisvárosa a tóparton. A tó felett magasodó 11. századbeli vára felfedezésért kiállt, de elvihetjük szívünk választottját egy romantikus csónakázásra is egy hagyományos, evezős facsónakkal, azaz pletna-val. A legenda szerint, ha a tó közepén lévő sziget templomát meglátogatjuk és megkongatjuk a harangját, az összes álmunk valóra válik.

  Aveiro, Portugália

  - hirdetés -

  A cukorka színeiben játszó házai, lenyűgöző szecessziós építészete, zöldellő kertjei és hajóktól nyüzsgő csatornái varázsolják Averio tengerparti kisvárosát teljesen egyedivé. Próbáljuk ki a város jellegzetes moliceiro hajóját, piknikezzünk a pálmafák árnyékában a Jardim do Rossio közelében, vagy ugorjunk fejest a kávézók kavalkádjába és próbáljuk ki a helyi édességet az ovos moles-t. Ráadásul mivel az Atlanti-óceán a küszöbön van, így gyönyörű aranyhomokos tengerpartok várnak felfedezésre.

  Benasque, Spanyolország

  A Pireneus-hegység legmagasabb csúcsai melletti Benasque városa leginkább egy svájci kisvárosra emlékeztet, sem mint egy észak-spanyol régióban lévőre. Benasque – Spanyolország legszebb kisvárosa – a természetjárók fellegvára, de azok is megtalálják a számításaikat, akik szívesen kuckóznának egy bögre fűszeres forralt borral egy tradicionális helyi étteremben.

  Annecy, Franciaország

  - hirdetés -

  A gyakran csak Savoie Velencéjeként emlegetett varázslatos alpesi kisváros a lankás domboldalainak és hidakkal teletűzdelt szűk csatornáinak köszönheti hírnevét. A festménybe illő város macskaköves utcái ideálisak a kéz a kézben való andalgáshoz, melyet a smaragdzöld Annecy-tó közelsége, csak még romantikusabbá tesz.

  Geiranger, Norvégia

  - hirdetés -

  Az UNESCO világörökségként számon tartott fjord mellett fekvő kisvárost hófedte hegycsúcsok veszik körül, látképe képeslapért kiállt. Nem mellékesen igazi gasztronómiai paradicsom, számos csokoládé és sajtbolt otthona, valamint kiváló „farm to table” éttermek sorakoznak a városban. Ezek különlegessége, hogy autentikus ízeket kínálnak friss, szezonális és lokálisan hozzáférhető összetevőkből. Ne hagyjuk ki a hajótúrát sem, mely a fjord legszebb vízeséséhez, a Hét nővérhez kalauzol bennünket.

  Iseo, Olaszország

  Bár az olaszországi Comói-tó népszerűsége töretlen, a szintén közelben fekvő Iseo-tó nyugalma és kevésbé tömegturistás mivolta komoly vonzerővel bír. A Balaton nagyságú tó közepén helyezkedik el a Monte Isole nevű sziget, mely Európa legmagasabb tavi szigetének számít. Amennyiben kristálytiszta vizű tóra és hófedte hegycsúcsok látványára vágysz mindenképp itt helyed.

  Forrás:CNTraveler
  - hirdetés -