Főoldal / Úticélok / Külföldön / 5 családi program egy lépésre az osztrák határtól, a napfényes Burgenlandban

5 családi program egy lépésre az osztrák határtól, a napfényes Burgenlandban

A nyugati határunk mentén húzódó, legnapsütésesebb osztrák régió, Burgenland legfőbb szlogenje: Ha a gyerekek jól érzik magukat, a felnőttek is kikapcsolódhatnak – tökéletesen tükrözi, hogy itt tényleg nagy figyelmet kapnak a gyerekek és persze az egész család.
Igazi családi specialistának számítanak a Best for Family szövetség tagjai, amelyek között Ausztria legjobb családi szállodáit, otthonos panziókat és a romantikus hangulatú falusi szálláshelyeket ugyanúgy megtaláljuk, mint Ausztria egyetlen babákra specializálódott termálfürdőjét, vagy a legnagyobb családi élményparkját.

burgenland_ausztria_03Fotó: Peter Burgstaller/Burgenland Tourismus

Rengeteg program közül választhattok, a fürdőben vagy a Fertő-tóban történő pancsolástól a családi élményparkban átélt kalandokon át, egészen az izgalmas kerékpár- és kenutúrákig. Mi most ezekből ajánlunk néhányat!
További információk: www.burgenland.info/hu/aktivitasok/csalad.html

Szabad a játék a síneken

Biciklizni a síneken? Kétségtelenül mindig az a legizgalmasabb, amit nem szabad. A hajtánytúra (Draisinentour) nem csupán különc kerékpáros kaland síneken, sokkal inkább sajátos élménytúra. A közép-burgenlandi hajtánytúrán garantált a szórakozás és a vidám kikapcsolódás. A hajtányokkal egy 23 kilométer hosszú régi vasúti szakaszon közlekedhetünk. A hajtány kialakításától függően egyszerre 4–12 fő utazhat a különleges szerkezeteken, amelyeket ugyanúgy pedálokkal kell hajtani, mint a kerékpárokat.

burgenland_ausztria_05Fotó: Tom Lamm | ikarus.cc

A túra során a napsütötte Közép-Burgenland vadregényes tájain kirándulhatunk, szőlőskertek, napraforgóföldek, árnyas erdőségek és romantikus falvak mentén. Menet közben idilli pihenőhelyek és tágas grillező helyek csábítanak a pihenésre.

A Fertő-tótól nem messze található Familypark (vidámpark), és a locsmándi (Lutzmannsburg) Sonnentherme (élményfürdő és csúszdapark) két igazi csodabirodalom és mindössze csak negyven kilométerre fekszenek egymástól, így akár egy hétvégébe is beleférhetnek.

Adrenalin fröccs a családnak

„Hordótánc”, „Repülő alma”, „Kacsaparádé” vagy „Égi villám” – csak néhány furcsa név a Familypark Neusiedler See élménypark több mint 80 attrakciója közül. A Fertő-tó mellett fekvő komplexum Ausztria legnagyobb családi szabadidőparkja négy tematikus részlegre osztva, összesen 140 000 négyzetméteren kínál önfeledt szórakozást.

Familypark NeusiedlerseeFotó: Martin Matula

Az adrenalin szintet emelő attrakciókon túl a kicsik vonatozhatnak vagy traktorozhatnak egyet, sőt egy falusi gazdaságot is felfedezhetnek. Mizzi néni farmján, az állatsimogatóban pedig testközelből ismerkedhetnek meg a farm állataival.

A forró nyári napokon vizes attrakciók gondoskodnak a hőn áhított felfrissülésről. A Familypark Neusiedler See emellett számtalan további kikapcsolódási lehetőséget is kínál, többek között játszóterek, mászókák és különböző interaktív részlegek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az élményparkon széles utak vezetnek keresztül, és számos hangulatos pihenőhely is várja a vendégeket.

A teljes élménypark akadálymentesített, így babakocsival és kerekes székkel is gond nélkül bejárható. Nincs még ötleted a gyerkőc következő születésnapjára? A Familyparkban születésnapokat is tartanak gyermekeknek és barátaiknak.

Élményfürdő minden korosztálynak

Ha már a legnaposabb tartományban járunk, egy meleg nyári napon jóleshet egy kis pancsolás. A Sonnentherme Lutzmannsburg termálfürdőben minden a családok körül forog – legyen szó a 270 méter hosszú megacsúszdáról vagy a pancsolóról.

A gyerekek igazi Mekkája a csúszdapark, ahol minden korosztály megtalálhatja a neki valót. Azonban kétségtelenül a csúszdák királya a 270 méter hosszú XXL Monster Ride névre keresztelt óriás, amelyen gumigyűrűkben ülve csúszhatunk le, egyszerre akár hárman is.

burgenland_ausztria_01

A bátrabb gyerekek (és erősebb idegzetű szülők) kipróbálhatják az egy-, két- vagy háromméteres ugrótornyokat, vagy a víz fölé behajló mászófalat, de az ugrálóvár és a Bobby Car versenypálya is szuper élményeket kínál. A nagyobbak a strandröplabdapályán és a minifutballpályán tombolhatják ki magukat.

A szülők mindeközben a 170 négyzetméternyi vízfelületet és lazító pezsgőfürdőt kínáló új Relax World pihenő oázisában lazulhatnak. A különféle szaunákkal és infrakabinokkal is rendelkező modern szaunarészlegen garantáltak a forró pillanatok. A vidám kalandokat és az izzasztó szaunázást követően a vendégek az önkiszolgáló étteremben és a kávézóban olthatják szomjukat és éhségüket.

Sétálj a lombok között

Fedezd fel az erdőt egy igazán különleges perspektívából a Naturparkverein Markt-Neuhodisban: a Lombkorona ösvénynek köszönhetően a magasból élvezhetjük a csodás kilátást és hallgathatjuk a madárcsicsergést. Az 500 méter hosszú ösvényen tizenegy torony magasodik, amelyek között húsz méter magasak is találhatók. Az egyes tornyokat fahidak kötik össze egymással, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy babakocsival és kerekes székkel is bejárható legyen.

Az élet, mint egykoron Fraknó Várában

Visszarepülni a múltba és bepillantani, hogy éltek az emberek régen, főleg egy várban, mindig izgalmas program. Fraknó Vára (Burg Forchteinstein Fantastisch) Forfellel, a váregérrel az élen egész évben várja a vendégeket. Az „élet, mint egykoron” mottóval kínált programok egy képzeletbeli időutazásra csábítanak egy olyan korba, amikor az edényeket még saját kezűleg készítették az emberek, a leveleket pedig madártollal és tintával írták. Több mint 30 állomáson tehetjük próbára ügyességünket, megismerkedhetünk az íjászat alapjaival, történelmi kosztümökbe bújhatunk és akár lovaggá is ütnek, miközben bűvészek, boszorkányok szórakoztatnak.

burgenland_ausztria_09
Napfényes kilátások, Burgenland legjobb ajánlatai egy helyen. A pannon vendéglátók kiválóajánlatcsomagokkal várnak titeket egy burgenlandi üdülésre. További információk: http://www.burgenland.info/hu/campaigns/top-ajanlatok.html