Főoldal / Úticélok / Külföldön / Kanada lenyűgöző vidékei képekben

Kanada lenyűgöző vidékei képekben

Kanadába indulás előtt tudtam, hogy a világ egyik legfotogénebb országába látogatok. Alberta és British Columbia tartományok természeti szépségeikről messze földön híresek, minden természetfotós TOP 10-es listáján szerepel ez a vidék. Alberta tartomány valószínűtlenül kék gleccsertavai, a látványos és gazdag élővilág és British Columbia kissé zord, de csodás csendes-óceáni partvonala a valóságban minden képzeletet felülmúl.

A fotózás tehát kihagyhatatlan része volt ennek az utazásnak, annak ellenére is, hogy nem profi fotósként érkezel. A történethez hozzátartozik, hogy mindig is elkötelezett híve voltam a tükörreflexes fényképezőgépeknek, még az analóg gépek időszakából. Így mindig értetlenül álltam a mobiltelefonnal fényképező emberek előtt, főleg ilyen elképesztő helyeken. Aztán jött a fordulat. Mint lenni szokott egy nagy utazás előtt még biztos, hogy valaminek el kell romlani, persze, hogy a mobiltelefonnak. Azonban indulás előtt néhány nappal iJoe-tól sikerült hozzá jutnunk, az addigra már vészesen fogyó új iPhone SE készülékhez. És mi mást mondhatnék, mire hazaérkeztem nemcsak Kanada fan lettem, de Apple hívő is. Hihetetlen minőséget produkált a 12 megapixeles szenzorral felszerelt telefon legyen szó zord időben készített tájképről vagy ragyogó napsütéses panoráma felvételről. Persze a fényképezésen kívül nagyszerű videókat is megörökítettünk vele, valamint a maps.me-vel még a legkisebb túraútvonalakon is elnavigált minket és persze töltöttük fel a képeket nektek Instagramra és Facebookra.

Ezúton is szeretnénk még egyszer köszönetet mondani iJoe-nak, hogy ezzel a szuper iPhone SE-vel örökíthettük meg ezt a mesés utazást. Íme egy csokorra való gyönyörű fotó Kanadából!

Canmore
kanada_05

Banff és környéke

kanada_07

kanada_24

kanada_19

Lake Louise

kanada_26
kanada_13
kanada_16
kanada_22
kanada_25

Emerald Lake

kanada_08

Mt. Edith

kanada_02
kanada_10

Peyto Lake

kanada_12

Lake Minnewanka

kanada_15

Icefields Parkway


kanada_17

kanada_18
kanada_20
kanada_23

Horseshoe Bay, West Vancouver

kanada_06

Vancouver sziget

kanada_04
kanada_14
kanada_11

kanada_01

kanada_09

Capilano Suspension Bridge, Vancouver

kanada_03
Copyright © 2016 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.