Főoldal / Úticélok / Külföldön / Prága fotósszemmel

Prága fotósszemmel

Prága Magyarországról viszonylag egyszerűen megközelíthető város remek lehetőséget biztosít mindenki számára egy hosszú hétvége eltöltéséhez. Ez volt életemben a második alkalom, hogy eljuthattam Prágába, a kicsit középkori hangulatot árasztó város szívébe.

Megannyi képet látva a világhálón, úgy döntöttem, hogy a részleteket próbálom megörökíteni. A hétköznapi életet, mely körülvesz minket. Nagyon sokszor a pillanat varázsa ragad magával, amit jó, ha meg tudok osztani másokkal is a képeimen keresztül.

Praga_Csehorszag_11

A reggeli napfelkelte a Károly-híd felett, egy utcarészlet, a kirakatok ablakairól tükröződő városi élet, az emberek, és az éjszaka fényei. A felsoroltak egytől-egyig részei Prágának, sokszor mégsem vesszük észre a bennük rejlő értékeket.

IRÁNY PRÁGA, A SZÁZTORNYÚ VÁROS! 4 nap/3 éj szállás 2 fő részére reggelivel, háromcsillagos, városközpont közeli szállodában

Praga_Csehorszag_14

Az első nap hajnalán az ébresztő megszólalása után izgatottan vettem a kezembe a gépemet, és útnak indultam a belváros irányába, hogy lencsevégre kapjam a nap első sugarait. Ehhez nem is találhattam volna jobb helyet, mint a Károly-híd, ahol az ilyen korai órákban nincs nagy tömeg, leszámítva pár sorstársamat, akiket szintén kidobott az ágy, és még néhány futót. Így kedvemre helyezkedhettem, anélkül, hogy bárki megzavarna. Érdemes legalább az egyik reggel kimenni, mert páratlan látvánnyal találjuk szembe magunkat. Persze, ha az idő is kegyes velünk.

Praga_Csehorszag_13

Praga_Csehorszag_12

Egy kiadós reggeli után ismét azon kaptam magam, hogy a fényképezőm keresőjén keresztül szemlélem a száztornyú várost. A nap folyamán fotóztam hattyúkat testközelből a Moldva folyó partján, emberi forgatagot a Vencel téren, egy leánykérés helyszínén, a kerítésre aggatott lakatot, és még sok mindent, ami másnak érdektelennek tűnhet egy városnézés alkalmával, számomra viszont annál inkább egy kis történet, vagy emlék.

Praga_Csehorszag_18

A nap befejezéseként, ismét a Károly-híd vonzásába kerültem, és egy felejthetetlen naplementében volt részem. Sajnos nem sikerült sok képet készítenem, mert az aksim pont akkora mondta fel a szolgálatot. Leszámítva ezt a kis technikai problémát, úgy érzem, hogy jó képek születtek a hétvége alatt.

Praga_Csehorszag_23

Összességében szerethető kis város, a maga kis hangulatos, macskaköves utcáival, hídjaival, és a régebbinél-régebbi építményeivel. Egy szó, mint száz, bármikor szívesen visszalátogatnék. Ha tetszettek Zsolt fotói csatlakozzatok Facebook-oldalához!

Praga_Csehorszag_15

Copyright © 2016 Huszár Zsolt. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.