Főoldal / Úticélok / Külföldön / Consuegra, Don Quijote földje

Consuegra, Don Quijote földje

Október közepén jártunk Madridban, Spanyolországban – a párom Cé-t, én pedig a vidéket szerettem volna látni. A Bernabeu-ról és a meccsről ő tudna írni összefoglalót, én Consuegra-t mutatnám meg pár fotóban.
Castilla La Mancha megye nagy múltú, szép városait, mint pl. Toledót nagyon sokan látogatják, de szerintem érdemes a kis településekre is betérni (az autópálya helyett), a Plaza Major és a helyi kávézó mindenhol nagy élmény. Mivel vidéki településekre is szerettünk volna eljutni, így a madridi városnézés és a meccs előtt pár napot a Chinchón-Toledo-Aranjuez háromszögben töltöttünk és meglátogattuk a Cervantes regény egyik színterét, Consuegra-t is.

Consuegra

Toledo irányából indultunk el, a vidék települései közötti nagy távolság érzését még inkább növelte a teljesen kopár, vörös táj, amit helyenként olajbogyó cserjékkel ültetnek be. A napsütéses, szép időben és sivár tájakon haladva már messziről látni lehetett a dombok tetején kirajzolódó malmokat.

Consuegra-Toledo

A fehérre meszelt falaik közelebbről szinte vakítóak voltak és persze a szél is erőteljesen fújt a Consuegra feletti dombon – ennek ellenére jó sokáig és jó sokat fotóztunk. A malmok egészen az 1980-as évekig használatban voltak, most már csak helytörténeti kiállítótérként működnek (illetve csak a jobb állapotban lévők). Nagyrészt fel is vannak újítva és egész évben látogatható a terület.

Consuegra_malom3

A Don Quijote Route jelzés mentén haladva további közeli településeken is láthatóak szélmalmok, de azok nagy része már romosabb állapotban van. Mota del Cuervo vagy Campo de Criptana településeken viszont további, szép állapotú szélmalmok találhatóak, ezek kb. 40-60 perc távolságra vannak Consuegra-tól.

Consuegra_malom

Consuegra és környéke (Chinchón település nagyon ajánlott!) igazán jó élmény volt, akinek van egy kis ideje a nagy városok meglátogatása mellett, a vidéki spanyol hangulatba is belekóstolhat erre felé.
…..és még egy tipp: a Consuegra melletti szélmalmok fotózása után mindenképpen érdemes betérni egy serrano-s szendvicsre a főtér egyetlen (és annál autentikusabb) boroshordó asztalos bárjába.

Consuegra_malom4

Copyright ©  2015 Kanyári Eszter. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, előzetes írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.