More
  - hirdetés -

  Naples – az amerikai elit Nápolya Floridában

  Dél-Florida egyik legelegánsabb kisvárosa a Mexikói-öböl partján fekszik 120 mérföldre Miami-tól a Everglades Nemzeti Park nyugati végén. Nem véletlen a legelegánsabb jelző, hiszen ez Amerika egyik leggazdagabb városa. Az egy főre jutó átlagkereset évi 17 millió forintnak megfelelő amerikai dollár felett van, így már könnyen érthető, hogy miért itt találjuk a legtöbb milliomost Floridában, de talán az egész USA-ban is.

  - hirdetés -

  A Világutazó a DERTOUR Hungária jóvoltából jutott el Naples-be egy tanulmányút keretében. A DERTOUR Európa egyik legnagyobb utazásszervezője a személyre szabott utazások specialistája.

  Naples története az 1870-es évekre nyúlik vissza amikor is az akkori újságok cikkezni kezdtek a terület kiváló éghajlatáról és bőséges hal állományáról, amivel az öblökkel tarkított terület végérvényesen felhívta magára a figyelmet. Az egyik újságcikkben úgy írták le a területet, mint ami felülmúlja az olaszországi Nápolyi-öbölt is. Így kapta végül az 1886-ban alakuló település a Naples, vagyis Nápoly nevet. 1927-től Naples rohamos fejlődésnek indult, hála az első vasúti összeköttetésnek, majd rá egy évvel közvetlen kapcsolatba került Miamival és Tampával is, közúton. Az 1930-ban még csak 390 lakost számláló Naples megőrizte exkluzivitását, hiszen 2016-ban alig több mint 20 ezer állandó lakosa van a városnak. Mindez köszönhető a tudatos luxus beruházásoknak, amik a második világháború után megkezdődtek Naplesben.

  Naples_Bay_Resort_1

  - hirdetés -

  Naples sajátossága a Velencét idéző csatornák és öblök sokasága, melynek egy része mesterséges ugyan, de az ingatlanbefektetők már korán látták a potenciált a területben és igazán különleges vízparti negyedeket álmodtak szerte a városba. Port Royal, Aqualane Shores, Royal Harbor és még sorolhatnánk azokat a luxus vízparti területeket ahol 2-3 millió dollár alatt nem igen találunk ingatlant. Természetesen minden ház előtt lehetőség van saját hajóval parkolni és ezt mindenki meg is teszi. Ebből is látszik, hogy Naplesben minden bizonnyal több motorcsónak és yacht van bejegyezve mint ahány autó.

  Két éjszakát töltöttünk el Naplesben a csodálatos La Playa Beach & Golf Resortban ami nem csak a város, hanem Dél-Florida legjobb luxusszállodái közé is tartozik. A 4 csillagos hotel sokkal inkább 5 csillagos kiszolgálással és szolgáltatásokkal rendelkezik. Csodálatos fehér homokos strandját sajnos a szokatlanul hideg januárban (ez Naplesben 13-15 fokot jelent) nem tudtuk élvezni, de az év 365 napján tökéletes hőmérsékletre melegített 4 medencét igen. A szálloda Baleen étterméből remek kilátás nyílik a naplementére, ami Naples-ben – Key Westhez hasonlóan – különösen gyönyörű. A hotel szolgáltatásai közül nem maradt ki Naples egyik legfontosabb turisztikai vonzereje, a golf. Naplest szokás a golf fővárosának is hívni, mivel tucatnyi golfpálya és klub található a környéken, a legtöbbjük neves pályatervezők remekművei. Számos rangos versenyt rendeznek ezeken a pályákon, de bárki előtt nyitva állnak aki szeretné kipróbálni ezt a remek sportot.

  La_Playa_Beach_Golf_Resort_5

  Naples nem csak a milliomosokról és a golfról szól. Éves szinten több mint egy millió turista látogat el a városba, hogy élvezze a nyugalmat, a jó időt, a mesés strandokat, de az is megtalálja a számítását aki rajong a képzőművészetért; a városban és annak környékén ugyanis több mint száz kisebb-nagyobb galériát találunk. Naples “óvárosában”, amit csak Old Naples-nek hívnak számtalan hangulatos és színes mediterrán stílusú házzal találkozhatunk.

  A Fifth Avenue és a Third Street South környéke tele van üzletekkel, éttermekkel és bárokkal, ezért ide mindenképp látogassunk el. A környéken sétálva mindenhol érezhető a hihetetlenül magas életszínvonal. Bármerre is néz az ember, gyönyörűen rendben tartott kerteket, tisztaságot, álomszép házakat látunk és mindenhonnan árad a nyugalom. Nem hiába vágyakoznak sokan Naplesbe.

  - hirdetés -

  Ami felteszi a pontot az I-re és Naplesben kötelező program, az a naplemente. A Mexikói-öbölben lebukó nap látványa sokakat megbabonázott már és ezt volt szerencsénk élőben is megtapasztalni. A Port-O-Call kikötőből induló Naples Princess luxushajóra jegyet válthatunk egy kellemes délutáni sétahajózásra éppúgy, mint egy vacsorával egybekötött naplemente túrára mint amilyenen mi is részt vettünk. Ez utóbbi ára  60 dollár körül alakul, cserébe a 30 méter hosszú több fedélzetes yacht 3 órás úton mutatja be a Naples-öbölt, a lélegzetelállító naplementét a Mexikói-öböl bejáratánál, valamint visszafelé a Port Royal luxusingatlanjait ahol – a Miamiban található Star Islandtől eltérően – a nyugalomra vágyó, naplesi csendes milliomosok élnek. Mesés élmény!

  - hirdetés -

  Copyright © 2016 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

  - hirdetés -