More
  - hirdetés -

  Toszkána: Pisa és Lucca

  Pisa és Lucca azok közé a toszkán városok közé tartozik, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatnunk, ha arrafelé vezet az utunk. Ezen a nyáron lehetőségem volt mindkét városba ellátogatni, ezért az itt szerzett tapasztalatokat és élményeket szeretném megosztani az érdeklődőkkel néhány gondolat és kép formájában.

  - hirdetés -

  Pisai dom

  Összességében elmondható, hogy a két város nevezetességeinek megtekintésére 1-1 nap elegendő. Pisa igazán fontos látnivalói a Piazza dei Miracolin (a Dóm téren) találhatóak. Itt látható a dóm (Dom Santa Maria Assunta), a ferde torony (Torre pendente) és a keresztelőkápolna (Baptisterium). A dóm látogatása ingyenes, azonban, hogy ezt megtehessük, a szomszédos jegyirodában egy regisztrációs jegyet kell váltanunk. Érdemes kora délelőtt érkezni a dómhoz, hogy ne kelljen sokat sorban állnunk. A ferde toronyba ottjártunkkor (2014) 18 euróért lehetett felmenni, illetve kombinált jegyet lehetett vásárolni, ami magában foglalta a ferde toronyba és a szomszédos, Opera del Doumo múzeumba történő belépést.

  Pisai keresztelokapolna

  - hirdetés -

  Személyes kedvencem a dóm volt, egyrészt a Cimabue által aprólékos gonddal elkészített, mozaikokkal díszített apszis, másrészt a kazettás mennyezet miatt.

  Pisai dom_mennyezetTekintve, hogy a pisai nevezetességeket viszonylag hamar megismertük, Lucca városába is volt időnk ellátogatni. Lucca egy gyönyörű történelmi kisváros, ahol az évszázadokkal ezelőtt épített városfal szinte teljes egészében épen maradt. A városfalat ma leginkább városnéző, sétáló, bicikliző lakosok és turisták töltik meg.

  Lucca_varosfal

  Lucca egyik híres látnivalója a Szent Mihály-templom, amelyet Mihály arkangyal tiszteletére emeltek. A templomot díszes homlokzatáról és a tetején álló, az arkangyalt ábrázoló, 4 méter magas szoborról ismerhetjük meg. A város híres szülötte Giacomo Puccini, aki itt látta meg a napvilágot 1858-ban. Szülőháza még ma is áll, jelenleg múzeumként működik, információval szolgálva az élete és munkássága felől érdeklődők számára.

  Lucca A városban ezen kívül hangulatos utcácskákkal, kedves kis templomokkal és bizánci hatást tükröző, gondos mozaikmunkákkal találkozhatunk. Érdekes látnivaló ezen felül a fákkal beültetett tetejű, Guinigi torony. Aki nem rest felgyalogolni a torony tetejére, igazán szép panorámában részesülhet.

  Guinigi torony_LuccaCopyright © 2014 Virág Emese. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -