Mexikó – Cancún, Tulum, Coba

Los Angelesből érkeztünk meg a világ egyik legfiatalabb tengerparti nyaralóközpontjába, Cancúnba. A mexikói kormány által 1970-ben a turizmus fellendítésére létrehozott turista paradicsom mayaföldön, a Yucatan-félsziget észak-keleti csücskén fekszik. Cancún maya nyelven azt jelenti: kígyófészek.

- hirdetés -

1Cancun,Tulum,Coba_szabinabukta (1)

A mexikóiak az itt lakó azték és maja emberek, illetve az Európából átvándorló spanyolok leszármazottjai – nagyon kedvesek, barátságosak és vendégszeretőek. Nagy előnyt jelent ha az odalátogatók közül legalább egy valaki beszéli a nyelvet. A csomagátvételen és ellenőrzésen átesve dollárt pesora váltottunk majd egy helyi taxit fogva a nyaralóövezetek, resortok felé vettük az irányt.

Cancun,Tulum,Coba_szabinabukta (8)

- hirdetés -

A  Riviéra Maya part menti fehér homokos strandján a Karib-tenger, illetve az Atlanti-óceán türkizkék színe ámulatba ejtő és magával ragadó látványt kelt. Cancúnban ottlétünkkor – márciusban is – rendkívül kellemes volt az időjárás, bár esőre minden évszakban lehet számítani. A trópusi eső azonban kifejezetten jól esik a nagy melegben, viszonylag hamar elvonul, csodálatos szivárvánnyal társul és esőcseppjeivel csillogóvá varázsolja a trópusi növényeket – élénk színű virágokat, pálmafákat, bambuszokat.

Cancun,Tulum,Coba_szabinabukta (22)

Cancúntól 130 kilométerre délre, fekszik Tulum, az egyetlen Karib-tenger partján fekvő maja romváros. Itt találhatók Mexikó legszebb strandjai, köztük a Playa Paraiso is igazi karibi, szikrázóan fehér homokkal és a hihetetlen színekben pompázó tengerrel. Tulum felfedezésekor sok leguánt valamint pelikánt láttunk.

Cancun,Tulum,Coba_szabinabukta (37)

Cancún és Tulum mellett, ellátogattunk a közeli Coba városába, ami körülbelül 300-900 között épülhetett a dzsungel közepén. Itt található a Yucatan-félsziget legmagasabb piramis jellegű temploma. A dzsungelben bicikli bérelhető, így értünk el a 120 lépcsős piramisig, melynek tetejéről a végeláthatatlan dzsungel képe tárul elénk.

Cancun,Tulum,Coba_szabinabukta (34)

Ha tetszik Szabina fotósorozata, látogassatok el weboldalára további hangulatos képeiért.

Copyright © 2014 Bukta Szabina. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -