Fekete-tó, a Hét-tó völgyének kapujaA Bohinji-tó szomszédságában a Júliai-Alpok lábánál, a Triglav Nemzeti Parkban fekvő Száva-forrás közvetlen környéke számos gyönyörű és nagy kihívást jelentő túraútvonalat is kínál, mint például a Fekete-tavat (Črno jezero).

Fekete-tó, Szlovénia (16)

A túraútvonal a Száva-forrás alatti parkolóból indul. Az 1294 méteren fekvő tengerszemhez mintegy 600 méter szintkülönbséget kell leküzdenünk. A Bohinji-tónál álldogálva a meredek északi fal szinte mászhatatlannak tűnik de lendületes kaptatókon, gyalogos szerpentineken fel lehet jutni a sziklafal feletti kis fennsíkra.

 

- hirdetés -

DSC_0320

Az út első része a parkolótól a sziklafalig erdőben vezet, de a sziklafalhoz érve meredek, kitett és igen szűk ösvényeken kell olykor szó szerint mászni. Néhány rövidebb szakaszon sziklába vert vascövekek és drótkötelek segítik a mászást, de végig kitett helyen megy az ösvény remek panorámával a Bohinji-tóra, majd a környező hegyekre, de tériszonyosoknak nem ajánlott az út. A sziklaperemet elérve még egy rövid erdei séta és megérkezünk a tóig. Innen több irányban is továbbindulhatunk, ezek közül az egyik lehetőség a Triglav Nemzeti Park egyik legszebb túraútja, mely a Hét-tó völgyében vezet.

Fekete-tó, Szlovénia (3)
A Fekete-tó a Hét-tó völgyének a legalacsonyabban elhelyezkedő tagja. A völgy, mint azt nevéből is kitűnik hét tavat is tartogat az ide látogatóknak. Ha valaki szeretné bejárni a völgyet jó korán induljon a túrára, mert egy bő egész napos program, de ha kényelmesek vagyunk valamelyik fenti menedékházban aludhatunk, így két nap alatt kényelmesen bejárhatjuk az útvonalat.

- hirdetés -

- hirdetés -
276,938RajongókTetszik
6,997KövetőkKövetés
281KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás