Tanah Lot – sziklatemplom a tengerbenBali egyik szimbóluma a tengerből kiemelkedő sziklára épült templom a mögötte lebukó nap csodás látványával. A naplementekor legszebb látványt nyújtó Tanah Lot templom egyike annak a hét tengeri templomnak, amelyek a sziget nyugati oldalán fekszenek.

 

Tanah Lot4fabiogis50

Alapítása egy szent hindu ember nevéhez fűződik. Dang Hyang Nirartha a 15. században a Jávától Baliig tartó, hosszú vándorlása során terjesztette a nép körében a hinduizmus tanait. Egy napon, a Rambut Siwi szentélyében ülve szent fényt pillantott meg, majd azt követve elérkezett egy forráshoz, közelében talált egy gyönyörű sziklát, amelyet a helyiek “Gili Beo” néven emlegettek. Tanítványait megkérte, hogy ide építsenek egy templomot. Nirartha kendőjéből kígyókat varázsolt, hogy azok védjék ezután a szentélyt. Menedékének a “Tengah Lot” nevet adta, mely annyit jelent: “föld a tenger közepén”.

- hirdetés -

Tanah Lot1diptanandana

A sziklára épített templom apálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor a sziklára épült szentély valóban úgy néz ki, mintha a vízen úszna. Az óceán szigetre zúduló erejétől a sziklafalak elkezdtek omladozni, ezért a világörökségi helyszín megóvása érdekében be kellett avatkozni, jelenleg a szikla több mint egyharmada mesterséges rekonstrukció.

Tanah Lot2^riza^

A szentélybe csak hinduk léphetnek be, így a turisták csak kívülről csodálhatják meg Bali egyik legszentebb templomát.

- hirdetés -

- hirdetés -
277,186RajongókTetszik
6,949KövetőkKövetés
279KövetőkKövetés
31FeliratkozókFeliratkozás