- hirdetés -

A csodálatos Bohinji-tó

A Júliai-Alpok szívében, meredek sziklafalak között, egy gleccser vájta völgyben fekszik Szlovénia legnagyobb tava, a festői szépségű Bohinji-tó.  A Triglav Nemzeti Park szívében fekvő tavat és környékét számos legenda övezi.

- hirdetés -

Bohinji-tó (10)

A tó partján egy kecskebak szobra áll. A legenda szerint itt élt a híres Aranyszarv (Zlatorog), a kecskebak, akinek vérétől gyógyító virág terem és szarva a völgy titkos kincses ládájának kulcsa és egyben ő a legjobb szlovén sör szimbóluma is.

Bohinji-tó (4)

- hirdetés -

Az év bármely szakában érkezünk is erre a vidékre, számtalan program vár ránk. A gyönyörű hegyekkel körbevett tó számos túraútvonal kiindulópontja, de kipróbálhatjuk a vadvízi evezést, a siklóernyőzést, lovagolhatunk, körbebiciklizhetünk a tóparton, télen pedig remek sípályák várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

Bohinji-tó (24)

Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek – Isten szláv nevéből (Boh) – Bohinjnak neveztek el. 

Bohinji-tó (35)
A tó partján álló Keresztelő Szt. János (Sv. Janez) templomot egy híd köti össze Ribčev Laz faluval, a tó központi településével. Mindenképp érdemes átsétálni a mindössze egy kilométerre fekvő, hangulatos kicsiny falucskába, Stara Fuzinába. A tó másik végén – Ukancban, a közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogelre, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra.

- hirdetés -

Bohinji-tó (21)

A Bohinji-tó a szépség és a nyugalom szigete, ha arra jártok mindenképp tegyetek egy sétát a partján.

 

- hirdetés -

 

- hirdetés -
276,230FansLike
6,961FollowersFollow
282FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -