More
  - hirdetés -

  A csodálatos Bohinji-tó

  A Júliai-Alpok szívében, meredek sziklafalak között, egy gleccser vájta völgyben fekszik Szlovénia legnagyobb tava, a festői szépségű Bohinji-tó.  A Triglav Nemzeti Park szívében fekvő tavat és környékét számos legenda övezi.

  - hirdetés -

  Bohinji-tó (10)

  A tó partján egy kecskebak szobra áll. A legenda szerint itt élt a híres Aranyszarv (Zlatorog), a kecskebak, akinek vérétől gyógyító virág terem és szarva a völgy titkos kincses ládájának kulcsa és egyben ő a legjobb szlovén sör szimbóluma is.

  Bohinji-tó (4)

  - hirdetés -

  Az év bármely szakában érkezünk is erre a vidékre, számtalan program vár ránk. A gyönyörű hegyekkel körbevett tó számos túraútvonal kiindulópontja, de kipróbálhatjuk a vadvízi evezést, a siklóernyőzést, lovagolhatunk, körbebiciklizhetünk a tóparton, télen pedig remek sípályák várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

  Bohinji-tó (24)

  “Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek – Isten szláv nevéből (Boh) – Bohinjnak neveztek el”- szól a legenda 🙂 .

  Bohinji-tó (35)A tó partján álló Keresztelő Szt. János (Sv. Janez) templomot egy híd köti össze Ribčev Laz faluval, a tó központi településével. Mindenképp érdemes átsétálni a mindössze egy kilométerre fekvő, hangulatos kicsiny falucskába, Stara Fuzinába. A tó másik végén – Ukancban, a közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogelre, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra.

  Bohinji-tó (21)

  A Bohinji-tó a szépség és a nyugalom szigete, ha arra jártok mindenképp tegyetek egy sétát a partján.

   

  - hirdetés -

  Copyright © 2013 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

  - hirdetés -