Wilde Wasser – vad vizeken

Schladmingtól néhány kilométerre az Untertal völgyben (Rohrmoos-Untertal felé) található Wilde Wasser, a vad vizeket bemutató tematikus park (belépő 7 Euro), mely 6 látványos túraútvonalat tartogat. Ha a legbelső parkolóban állunk meg egy 18 km-es körtúra kiindulópontjához érkezünk, balra indulva az út leglátványosabb részén kezdhetjük a túrát.

Wilde Wasser (3)

A túra legeleje az impozáns látványt nyújtó, vízpermetbe burkolódzó Riesachwasserfallal indul, mely Stájerország legnagyobb vízesése. Innen meredeken vezet az út egészen a vízesés fölött átívelő hídig, ahonnan lenézhetünk az alattunk hömpölygő vízfolyamra. Egy rövid kaptató következik, ahonnan már látható a függőhíd, mely 40 méter magasan lengedezik.

Wilde Wasser (13)

- hirdetés -

A híd után a Talbachklamm kiépített szurdokvölgyébe érünk, de nem a jól megszokott fából készül pallók és hidak, hanem fém lépcsők segítik a felfedezést. A szurdokból kiérve igazi alpesi táj tárul elénk a meseszép Riesach tóval és a közelben legelésző tehenekkel.

Wilde Wasser (46)

A tó közelebbi végén a Gfölleralm hütte a távolabbiban pedig a Kaltenhachalm hütte fogadja a megfáradt turistákat. Innen folytathatjuk a körtúrát, hosszú és meredek szerpentines ösvényen egészen a Klafferkessel nevű magashegyi katlanvölgybe, amelyben mintegy harminc kisebb és nagyobb tó bújik meg a sziklák között vagy egy alternatív murvás szerpentinen visszatérhetünk a parkolóba.

Wilde Wasser (42)
Nagyításért kattints a képekre!

- hirdetés -

- hirdetés -
276,939RajongókTetszik
6,990KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás