Ausztria mesés kisvárosa, Hallstatt

Ausztria mesés kisvárosa, Hallstatt egy igazi ékszerdoboz. Aki járt már itt – visszatérne, aki még nem – vágyakozik, aki látta nyáron – megnézné télen, vagy eső helyett napsütésben. A hegyekkel körbevett tóparton fekvő városka olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy még egy másolatot is készítettek róla Kínában.

Hallstatt (101)

A városba vezető tóparton kanyargó út utolsó szakasza egy alagúton vezet keresztül. Az óváros teljesen autómentes, így Hallstattba beérve táblák jelzik a parkolókat (három nagy fizető parkolóban tehetjük le az autónkat). A városban sétálgatva olyan érzésünk van mintha megállt volna az idő, minden ház egyedi és valami igazán eredetit tartogat.

Hallstatt (11)

- hirdetés -

A hely különleges atmoszférájához nemcsak a meseszép környezet, hanem a hegyoldalba fecskefészekszerűen sorakozó épületek, a házfalakra felfuttatott gyümölcsfák és a festett koponyák is mind hozzájárulnak. Hallstatt nem csupán egy szép kirakatváros, hanem komoly történelmi múlttal rendelkező település.

Hallstatt (48)

Hallstatt és környéke 12 000 éves múltra tekint vissza, itt található a világ legrégebbi (7000 éves) sóbányája. A város kelta eredetű nevét is a sóról kapta: hall = só, statt = állomás, helység. A hallsatt-dachsteini kultúrtáj 1997 óta az UNESCO Világörökség része.
Kereshetsz szállást Hallstattban, de szerintünk a környék leghangulatosabb része Gosau.

Nagyobb méretért kattints a képekre!

- hirdetés -

- hirdetés -
276,939RajongókTetszik
6,990KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás