More
  - hirdetés -

  Dachstein gleccser – 3000 méter szabadság

  A Dachstein 2996 méteres magasságával Stájerország legmagasabb hegye. A 2700 méteren elterülő Dachstein gleccser egész évben a síelők és snowboardosok kedvelt célpontja, de kiváló terep gleccsertúrához is. A Dachstein impozáns déli falai illetve maga a csúcs is számtalan remek via ferrata útvonalat tartogat.

  - hirdetés -

  Dachstein (33)A Dachstein déli fala alatt elterülő Ramsau am Dachstein falutól a Dachstein Gletscherbahn völgyállomását egy fizetős úton érhetjük el (lefelé kell fizetni), azonban a felvonó használata esetén (jegyünket felmutatva) az út ingyenes.

  Dachstein (4)

  Az idén májusban átadott új nagykabinos felvonó 10 perc alatt teszi meg a 2.147 méteres távolságot, mialatt 998 méteres szintkülönbséget küzd le. A két új, 70 személyes kabin különlegessége a 10 utasnak helyet adó nyitott rész, amely még élvezetesebbé teszi az utazást.

  - hirdetés -

  dachstein_felvono

  A 2005-ben megnyitott Dachstein Sky Walk kilátó közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található.
  A Dachstein Sky Walk 2700 méterrel a tengerszint felett a Hunerkogels egy 250 méter magas, függőleges sziklafalának pereméről 360 fokos panorámában gyönyörködhetünk. Az “Alpok balkonja”-nak becézett kilátóról tiszta időben Szlovéniától egészen Csehországig élvezhetjük a hegyek látványát. A kilátó padlójának egy része üveg, aminek köszönhetően garantáltan feledhetetlen az élmény. Mindenféle kockázat nélkül merülhetünk el az Alpok legszebb hegycsúcsainak lélegzetelállító látványában. 

  Dachstein (16)

  A Dachstein-gleccser az Alpok legkeletebbre fekvő gleccsere, mely 8 kisebb gleccserből áll. Néhány rekord a Dacsteinről: A valaha mért: – legmagasabb hőmérséklet +20°C (2007 juli. 18), – legalacsonyabb -30°C (1991 febr. 6), – legnagyobb szélsebesség 200 km/óra (2002. nov.16), – legvastagabb hóréteg 10,2 méter (1979. ápr).

  Dachstein (48)

  A legújabb szenzáció a Dachstein déli fala mentén húzódó csaknem 100 méter hosszú függőhíd (bővebben a hídról), mely a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll. (Belépő a hídra 3 euró, a jégpalota megtekintésekor ingyenes, de akár már a felvonónál vehetünk kombinált jegyet, ami tartalmazza az összes látnivalóhoz a belépőt).

  Dachstein - Ice Palace

  A Dachstein Gletscherbahn hegyállomásától mindössze néhány percnyi sétára, a függőhíd mellett található a Dachstein Jégpalota (Dachstein Eispalas). A gleccserbe vájt járatokban megannyi művészien kivitelezett jégszoborral találkozhatunk. (képek a Jégpalotából)

  - hirdetés -

  Nagyobb méretért kattints a képekre!