Silberkarklamm – szurdok a Dachstein lábánál

A Dachstein déli lábánál Ramsau és Weissenbach között félúton jobbra, a Lodenwalker tábla jelzi azt az utat, mely a Silberkarklamm-ba vezet. A kanyargós aszfaltút egy kavicsos útban folytatódik, majd egy ingyenes parkolóba torkollik nem messze a szurdok bejáratától. A szurdokba a belépő 2,8 euro. A patak vize egy kristálytiszta vizű türkiz kis tóba gyűlik össze a szurdok elején. 

Silberkarklamm (58)A sziklafalak ölelésében zubogó vízi világot a szurdokoknál már megszokott fából készült lépcsőkön és pallókon keresztül járhatjuk be. A vakítóan világos mészkő medrén keresztülfolyó patak színe és tisztasága lenyűgöző.
Silberkarklamm (31)

A szűkebb értelemben vett szurdok egy szép vízeséssel ér véget, innen egy hatalmas kőtömbökkel tarkított katlanban vezet az út egészen a Wasenspitze lábánál fekvő Silberkarhütteig. Innen számos útvonalon folytathatjuk a túrát vagy a szurdokon keresztül visszasétálhatunk a parkolóba.
Silberkarklamm (48)

A szurdok két klettersteiget is tartogat. Az első, a Hias klettersteig kb. 10 percre fekszik a szurdok bejáratától.
Maga az út rögtön egy drótkötélhíddal kezdődik, majd a szurdok falán vezet egyre magasabbra egészen a második drótkötélhídig, ami alatt már jó néhány méteres a mélység.
DSC07086
Innen már nemcsak a kilátás gyönyörű, de a túrázók számára is érdekes látvány a sok “faloncsüngő”. A híd után nemsokkal egy függőleges falon kell feljutnunk, majd rövidesen elérjük a kiszállást. A második, Siega klettersteig a Hias kiszállásától egy rövid sétára található, a Silberkarhüttétől jelzések vezetnek a fal tövébe, ahol a beszállást találjuk. A Hias klettersteiggel összekötve remek túra a gyakorlottabbak számára.

- hirdetés -

- hirdetés -
276,939RajongókTetszik
6,990KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás