More
  - hirdetés -

  Silberkarklamm – szurdok a Dachstein lábánál

  A Dachstein déli lábánál Ramsau és Weissenbach között félúton jobbra, a Lodenwalker tábla jelzi azt az utat, mely a Silberkarklamm-ba vezet. A kanyargós aszfaltút egy kavicsos útban folytatódik, majd egy ingyenes parkolóba torkollik nem messze a szurdok bejáratától. A  patak vize egy kristálytiszta vizű türkiz kis tóba gyűlik össze a szurdok elején. 

  - hirdetés -

  Silberkarklamm (58)A sziklafalak ölelésében zubogó vízi világot a szurdokoknál már megszokott fából készült lépcsőkön és pallókon keresztül járhatjuk be. A vakítóan világos mészkő medrén keresztülfolyó patak színe és tisztasága lenyűgöző.
  Silberkarklamm (31)

  A szűkebb értelemben vett szurdok egy szép vízeséssel ér véget, innen egy hatalmas kőtömbökkel tarkított katlanban vezet az út egészen a Wasenspitze lábánál fekvő Silberkarhütteig. Innen számos útvonalon folytathatjuk a túrát vagy a szurdokon keresztül visszasétálhatunk a parkolóba.
  Silberkarklamm (48)

  A szurdok két klettersteiget is tartogat. Az első, a Hias klettersteig kb. 10 percre fekszik a szurdok bejáratától.
  Maga az út rögtön egy drótkötélhíddal kezdődik, majd a szurdok falán vezet egyre magasabbra egészen a második drótkötélhídig, ami alatt már jó néhány méteres a mélység.
  DSC07086
  Innen már nemcsak a kilátás gyönyörű, de a túrázók számára is érdekes látvány a sok “faloncsüngő”. A híd után nemsokkal egy függőleges falon kell feljutnunk, majd rövidesen elérjük a kiszállást. A második, Siega klettersteig a Hias kiszállásától egy rövid sétára található, a Silberkarhüttétől jelzések vezetnek a fal tövébe, ahol a beszállást találjuk. A Hias klettersteiggel összekötve remek túra a gyakorlottabbak számára.

  - hirdetés -