Dolomitok – Adolf Munkel túraút

A Dolomitok hegyvidéke lenyűgöző tájakat rejt. Val di Funes vagy más néven Villnösstal régió Bolzánótol keletre fekszik. Romantikus falvak (Teis,St.Magdalena,St.Peter), erőt sugárzó hegycsúcsok, hatalmas zöld rétek és a Puez-Geisler természetvédelmi park, mely a magashegyi túrázók és sziklamászók paradicsoma.

- hirdetés -

Adolf Munkel weg
Túrázóknak felejthetetlen élményt nyújt az Adolf Munkel túraút, mely a Dolomitok egyik legszebb magaslati túraútvonala. Az Odle (Geisler) északi lábán keresztülhúzódó gyalogösvényén természeti csodákban lehet részünk úton-útfélen.

Csodás élénk színek jellemzik nyáron a Dolomitokat

A csend és a tiszta levegő miatt mind a kisgyermekes családok, mind az idősebbek számára vonzó úti cél, de minden korosztálynak ajánlom,ha nyugalomra, feltöltődésre vágyik.Pihenésképpen érdemes útba ejteni Glatsch Almot, ahol a gyerekeket játszótér várja,az idősebbek pedig akár nyugágyon is élvezhetik a hegyvidéki napsütést és megkóstolhatják a dél tiroli konyha specialitásait az Apfelstrudelt vagy Knödelt.  Csodás kirándulóhely kezdő túrázóknak, de az elszántabbak és gyakorlottabbak is találnak kihívást maguknak.

- hirdetés -

Glatsch Alm

Fotózni a délutáni fények talán a legjobbak, de számomra reggeltől estig varázslatos arcát mutatta a Dolomitok. Mindenképp ajánlatos egy jó túracipő, egy könnyű vízálló kabát és természetesen a fényképezőgép.
Ha tetszettek Krisztina fotói kövessétek őt Instagrammon.

Copyright © 2014 Tagscherer Krisztina Regina. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.