Hosszú az átszállási időd? Repterek, amelyek ingyenes városnézést kínálnak

A repülőtéri átszállás többnyire nyűg – pláne ha hosszú az átszállási időnk -, főleg mert már izgatottan várjuk a célállomás felfedezését. Bár egyre több repülőtér nyújt extra programokat és látnivalókat, de ha kicsit hosszabb átszállási időd van érdemes lehet körbenézni az adott városban is. Van is néhány reptér, ahol kifejezetten érdemes akár egy hosszabb layovert is beiktatni, mert közben ingyenes (vagy alacsony árú), vezetett túrákon fedezheted fel a tranzit várost.

- hirdetés -

Nézzük melyek azok a repterek, ahol kihasználhatod a hosszú átszállási időt egy kis városnézésre!

Szingapúr (Szingapúr Changi Repülőtér)

A nyüzsgő Chinatown, a futurisztikus ökopark a Gardens by the Bay, a pezsgő Marina Bay csak néhány a jellegzetes és kihagyhatatlan szingapúri látványosság közül. A szingapúri layover túrák végigvisznek a város főbb látnivalóin, és naponta összesen hatszor futnak. Ha van időd próbáld ki a világ egyik legolcsóbb Michelin csillagos éttermét a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-t, ahol kb. hétszáz forintért ehetsz egy igazán finomat.

- hirdetés -

Szükséges átszállási idő: min. 5.5-6 óra
Regisztráció a túrára:
2. terminál: Tranzit terület, az átszállóhely F és a Skytrain között a 3. terminálhoz a mozgólépcső közelében (2. szint)
3. terminál: Tranzit terület, az A1-A8 kapu közelében (2. szint)
Túrák: Két túra közül választhatsz – a City Lights Tour naponta kétszer és a Heritage Tour napi négy alkalommal indul.
Vízum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Szingapúrba
További részletek az ingyenes layover túrákról a szingapúri Changi repülőtér honlapján találhatók.

Szöul, Korea (Incheon Nemzetközi Repülőtér)

Dél-Korea fővárosa egy lüktető metropolisz, amely ötvözi a hagyományos koreai értékeket a technológiával, a modern építészettel és a legújabb divattal. Ismertebb ázsiai szomszédjai, Peking és Tokió árnyékában az egyik legizgalmasabb várossá nőtte ki magát. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Cshangdokkung palotaegyüttes és Csongmjo-szentély mellett jól megfér – a koreai rapper Psy videójának köszönhetően egy világ által megismert – Gangnam negyed, ez az újhullámos, divattrendekre érzékeny városrész.

Szükséges átszállási idő: 2-5+ óra a túrától függően.
Regisztráció a túrára: a foglalások online vagy a Transit Tour asztalok bármelyikén elérhetők:  2F-nél a 25 és 29 kapu előtt, az 1F-ben a 8-as kapu előtt 41-es és 42-es “Hana Tour” -es asztalnál.
Túrák: 10 féle túra közül választhat ( itt megtekinthető ). Reggel és délután indulnak.  Incheon túrái nem teljesen ingyenesek – 10 USD díjat számítanak fel.
Vízum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Dél-Koreába
További részletek  az ingyenes layover túrákról szöüli Incheon repülőtéri honlapján találhatók.

Tajpej, Tajvan (Taoyuan Nemzetközi Repülőtér)

Tajvan az ázsiai kistigris, technológiai ipara kulcsfontosságú szerepet játszik a világgazdaságban miközben a kínai, a japán, az európai és az amerikai kultúra furcsa fúziója ez a viharos történelmű ország. Ha több mint nyolc órát töltesz Tajpejben csatlakozhatsz a repülőtér speciálisan összeállított két ingyenes városi túrájának egyikéhez.

Szükséges átszállási idő: 7-24 óra max.
Regisztráció a túrára: Foglald le a túrát érkezéskor Tourist Service Center-be az 1-es és 2-es Terminál érkezési csarnokában.
Túrák: Két túra közül lehet választani – egy reggeli túra, ami a régi hagyományos látnivalókra épül, és egy délutáni túra, mely a város  modernebb arcát mutatja be.
Vízum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Tajvanra
További részletek  az ingyenes layover túrákról tajpeji Taoyuan repülőtér honlapján találhatók.

 

- hirdetés -

Tokió, Japán (Tokiói Narita Repülőtér)

Azt mindenképp előre le kell szögezni, hogy Japánba természetesen nem csak egy átszállás erejéig érdemes ellátogatnod, de arra tökéletes, hogy ebbe a különleges ázsiai kultúrába rögtön beleszeress. Angolul beszélő helyiek kísérnek a túrákon, így magán a túrán való részvétel ingyenes, de a tömegközlekedési költséget és az egyes látnivalók belépőjét ki kell fizetned.

Szükséges átszállási idő: minimum 5 óra (túrák átlagos hossza 3 óra)
Regisztráció a túrára: személyesen a Narita Transit Tourism Counter-ben (9: 00-12: 00 óra között) az 1. vagy a 2. terminálon (térképek itt) vagy online.
Túrák: 13 különböző túra van, melyek ára 500-9000 yen (1250 Ft-tól) között mozog. Főbb nevezetességei közé tartozik a Narita-san Shinso-Ji templom, a Repüléstechnikai Múzeum, a természet séták, a Shisui bevásárló központok.
Vízum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Japánba
További részletek  az ingyenes layover túrákról a tokiói Narita repülőtér repülőtér honlapján találhatók.

Isztambul, Törökország (Ataturk Nemzetközi Repülőtér)

Isztambul egy igazán különleges város, nem csak amiatt, hogy két kontinens határán fekszik, de gazdag és színes kultúrája már első látásra felfedezésre csábít. Az ingyenes túrák, a Touristanbul program keretében végigvisznek Isztambul leghíresebb látnivalóin, mint a híres Kék mecset, a Hippodrom tér, vagy a Nagy Bazár.

- hirdetés -


Szükséges átszállási idő: 6-24 óra max. (ebben az esetben veheted igénybe a szolgáltatást)
Regisztráció a túrára: a Hotel Desk pultnál a Nemzetközi érkezési terminálban (International Arrival Hall), amely az útlevél és vámellenőrzés után található a Starbucks mellett. A túra indulása előtt legalább fél órával a pultnál kell jelentkezni.
Túrák: Naponta 6 túra közül választhatunk, amelyek mindegyike más mind időtartamban, mind a látnivalók tekintetében.
Vizum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Törökországba
További részletek az ingyenes layover túrákról az isztambuli Ataturk repülőtér honlapján találhatók.

Doha, Katar (Doha Nemzetközi Repülőtér)

Az arab térség egyik legdinamikusabban fejlődő városa kétségkívül Doha, a homokra épült futurisztikus épületeivel különleges világot hozott létre. Kihagyhatatlan látnivalói között szerepel a Souq Waqif, azaz a bazár, az Iszlám Művészeti Múzeum, melynek megálmodója a párizsi Louvre üvegpiramisát alkotó I. M. Pei. és persze ne feledkezzünk meg Doha legelegánsabb városrészéről, a mesterséges homok szigeten elterülő Pearl-ről, amelynek nem csak nevét, de formáját is az ország egykori fő tevékenysége, a gyöngyhalászat inspirálta.

Szükséges átszállási idő: 5+ óra
Regisztráció a túrára: érkezéskor a Discover Qatar Tours pultjánál (az Airport Sales Counter a tranzit területén található, a Concourse B elején, a Mont Blanc és a WH Smith üzletek között).
Túrák: A túrák naponta hat különböző időpontban indulnak, melyekre az indulás előtt 90 perccel kell regisztrálni az ára 40 qar (~3000 Ft). A menetrendek és információk itt találhatók (megjegyzés: Az Iszlám Művészetek Múzeuma kedden zárva tart)
Vízum: magyar útlevéllel vízum nélkül utazhatunk Katarba
További részletek az ingyenes layover túrákról a katari Doha Nemzetközi repülőtér honlapján találhatók.