Légiutas-kísérőket toboroz az Emirates – egy magyar légiutas-kísérő elárulta, mi kell a sikeres jelentkezéshez!

Légiutas-kísérőket toboroz a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága július 16-án Budapesten és július 18-án Szegeden. A dubaji központú Emirates Nyílt Napot tart a leendő légiutas-kísérőknek, ahol nem csak az álomállásról, de Dubajról is sok információt kaphatnak a jelentkezők. A sikeres felvételihez öt hasznos tippet osztott meg az Emirates légiutas-kísérője, Vas Vanda, aki egyike a világcég több mint 300 magyar munkatársának.    

- hirdetés -

Az Emirates-nél dolgozni rengeteg előnnyel jár: a légiutas-kísérők egy mindenre kiterjedő munkavállalói csomagban, adómentes jövedelemben (akár 700 000 forintos havi fizetés), kényelmes dubaji lakhatásban és ingyenes munkahelyi transzferben részesülnek. Biztosított a légiutas-kísérők egészségügyi és fogászati ellátása, valamint vásárlási és szabadidős kedvezményekre is jogosultak, de családtagjaik és barátaik is kaphatnak utazási kedvezményeket. Ennek megfelelően a felvételi eljárás is igen átfogó és alapos. Az Emirates két munkatársa, Vanda és Barbara most bepillantást enged a sikeres felvételi kulisszatitkaiba.

Vas Vandát és Gulyás Barbarát is egy Nyílt Napon választották ki az Emirates légiutas-kísérőjének. Azóta számtalan járaton teljesítettek szolgálatot, és bejárták a világ legkülönbözőbb országait. Vanda és Barbara most közkinccsé teszi, mi kell ahhoz, hogy egy jelentkező sikerrel járjon és végül a fejére húzhassa a méltán híres piros Emirates sapkát.

Gulyás Barbara
  1. Ellenőrizd, milyen feltételekkel lehet valaki légiutas-kísérő!

Számtalan előfeltétele van a foglalkoztatásnak. Az egyik ilyen, hogy a jelölteknek be kell tölteniük a 21. életévüket, és képesnek kell lenniük arra, hogy lábujjhegyre állva elérjék a 212 centiméteres magasságot. Ehhez a munkához megfelelő fizikai adottságokra is szükség van. Győződj meg róla, hogy megfelelsz ezeknek az alapvető előírásoknak, másként nem fogják figyelembe venni a jelentkezésedet.

- hirdetés -
  1. Kerülj képbe!

Triviálisnak tűnhet, de a jelentkezés menetét legpontosabban az Emirates állásportálján (http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/) ismerheted meg. Ez tartalmaz minden olyan hasznos információt és előírást, ami – ha be is tartod őket – eljuttathat a sikeres jelentkezésig. Én szeretek felkészülten megjelenni egy állásinterjún, javaslom, hogy te is végezz alapos kutatást a cég történetével kapcsolatban. Vesd össze a tapasztalataidat, tudásodat, képzettségedet a munkaköri elvárásokkal, legyenek kész válaszaid és öltözz az alkalomhoz illően, mint egy profi jelölt. Figyelj a nonverbális kommunikációdra, a testtartásodra és az arckifejezésedre!

“Az alkalomhoz illően öltözz fel, és úgy készítsd el a hajadat és a sminkedet, mint az Emirates légiutas-kísérői. A felvételiztetők így könnyebben el tudnak majd képzelni, mint a társaság következő légiutas-kísérője, valamint ezáltal megmutathatod elhivatottságod is. Azt mondják, az első benyomásra csak egy esélye van az embernek, ezért felkészülten és kipihenten érkezz a nyílt napra. Figyelmesen olvasd el a felvételire kiírt dress code-ot, és kövesd az ott leírt utasításokat, ezzel is növelve az esélyeidet!” – javasolja Barbara.

  1. Gyakorold a nyelvet!

Az angol nyelv ismerete természetesen alapvető elvárás, de a kommunikációs képességek összessége dönti el a jelentkezésed sorsát. A fellépésed meghatározza az első benyomást, de a kiválasztási folyamat későbbi fázisaiban olyan helyzetekbe kerülsz majd, ahol a kiváló kommunikációs képességekre is szükséged lesz. A légiutas-kísérők munkája megköveteli, hogy a munkatársak minden helyzetben kiválóan kommunikáljanak, ezért elkerülhetetlen, hogy a toborzási nap előtt teszteld a képességeidet és gyakorlod a nyelveket. Az interjú gyakorlása segít a stressz leküzdésében. Én például szeretek jegyzetelni is, és összefoglalót írni azokról a kérdésekről, amelyek az interjú során felmerülhetnek.

“A jelentkezés előtt érdemes angol nyelvű könyveket olvasni vagy angol nyelvórákat venni annak érdekében, hogy megfeleljünk a nyelvi követelményeknek. Kérj meg egy barátot vagy keress egy angoltanárt, akivel előzetesen gyakorolhatod az interjú helyzeteket, hogy élesben már magabiztos és határozott legyél.” – ajánlja Barbara.

  1. Érkezz a legjobb formádban!

A jelölteknek arra is fel kell készülniük, hogy akár az egész napjuk is a felvételivel telhet. A kiválasztottak értesítést kapnak majd a további teendőkről, és interjú időpontokról. A jó szellemi és fizikai állapot nélkülözhetetlen a kiválasztás során, ez kell ahhoz, hogy egy jelölt eljusson a légiutas-kísérők számára tartott tréningekig. Az intenzív képzések alatt mindvégig számíthatsz a trénerek és más munkatársak támogatására, akik osztoznak is veletek a feladatokban.

  1. Változtasd meg az életed!

Csapatunkat 135 különböző nemzetiségű munkatárs alkotja, az Emirates pedig 86 ország 161 célállomására kínál utakat a világ hat kontinensén. Egy ilyen nemzetközi csapatban dolgozni páratlan kulturális tapasztalatot jelent. Fel kell tehát készülnöd egy hatalmas, de nagyon pozitív változásra. Azzal, hogy légiutas-kísérővé válsz és Dubajba költözöl, az utazás a munkád, és az életformád szerves részévé válik.

Az Emirates-nél nagyszerű kollégákat fogsz megismerni, és élethosszig tartó barátságokat kötsz. Lenyűgöző és nyitott munkatársakkal találkozhatsz, akiktől rengeteget tanulhatsz és akikkel élmény lesz körbeutazni a világot.” – meséli Barbara.

- hirdetés -

Vanda végül az interjúk mellé azt tanácsolja, hogy mindig legyetek magabiztosak és higgyetek magatokban. Legalább ennyire fontos az őszinteség, vagyis mondjátok mindig azt, ami először eszetekbe jut. Nem csak a mondanivaló tartalma fontos, de az is, ahogyan mondjátok. Nagyon fontos a munka iránt tanúsított érdeklődésetek, és a lelkesedés. Próbáljatok összhangba kerülni a kérdezővel és a többi jelölttel is. És persze érezzétek jól magatokat!

Budapesten július 16-án (kedd) reggel 9 órától a Budapest Marriott Hotelben (1052 Budapest, Apáczai Cs. J. u. 4.), míg Szegeden július 18-án (csütörtök) szintén reggel 9 órától az Art Hotel Szegedben (6720 Szeged, Somogyi u. 16.) várják azokat, akik légiutas-kísérőként képzelik el a jövőjüket.