- hirdetés -

Légiutas-kísérőket toboroz az Emirates – egy magyar légiutas-kísérő elárulta, mi kell a sikeres jelentkezéshez!

Légiutas-kísérőket toboroz a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága július 16-án Budapesten és július 18-án Szegeden. A dubaji központú Emirates Nyílt Napot tart a leendő légiutas-kísérőknek, ahol nem csak az álomállásról, de Dubajról is sok információt kaphatnak a jelentkezők. A sikeres felvételihez öt hasznos tippet osztott meg az Emirates légiutas-kísérője, Vas Vanda, aki egyike a világcég több mint 300 magyar munkatársának.    

- hirdetés -

Az Emirates-nél dolgozni rengeteg előnnyel jár: a légiutas-kísérők egy mindenre kiterjedő munkavállalói csomagban, adómentes jövedelemben (akár 700 000 forintos havi fizetés), kényelmes dubaji lakhatásban és ingyenes munkahelyi transzferben részesülnek. Biztosított a légiutas-kísérők egészségügyi és fogászati ellátása, valamint vásárlási és szabadidős kedvezményekre is jogosultak, de családtagjaik és barátaik is kaphatnak utazási kedvezményeket. Ennek megfelelően a felvételi eljárás is igen átfogó és alapos. Az Emirates két munkatársa, Vanda és Barbara most bepillantást enged a sikeres felvételi kulisszatitkaiba.

Vas Vandát és Gulyás Barbarát is egy Nyílt Napon választották ki az Emirates légiutas-kísérőjének. Azóta számtalan járaton teljesítettek szolgálatot, és bejárták a világ legkülönbözőbb országait. Vanda és Barbara most közkinccsé teszi, mi kell ahhoz, hogy egy jelentkező sikerrel járjon és végül a fejére húzhassa a méltán híres piros Emirates sapkát.

Gulyás Barbara

- hirdetés -
  1. Ellenőrizd, milyen feltételekkel lehet valaki légiutas-kísérő!

Számtalan előfeltétele van a foglalkoztatásnak. Az egyik ilyen, hogy a jelölteknek be kell tölteniük a 21. életévüket, és képesnek kell lenniük arra, hogy lábujjhegyre állva elérjék a 212 centiméteres magasságot. Ehhez a munkához megfelelő fizikai adottságokra is szükség van. Győződj meg róla, hogy megfelelsz ezeknek az alapvető előírásoknak, másként nem fogják figyelembe venni a jelentkezésedet.

  1. Kerülj képbe!

Triviálisnak tűnhet, de a jelentkezés menetét legpontosabban az Emirates állásportálján (http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/) ismerheted meg. Ez tartalmaz minden olyan hasznos információt és előírást, ami – ha be is tartod őket – eljuttathat a sikeres jelentkezésig. Én szeretek felkészülten megjelenni egy állásinterjún, javaslom, hogy te is végezz alapos kutatást a cég történetével kapcsolatban. Vesd össze a tapasztalataidat, tudásodat, képzettségedet a munkaköri elvárásokkal, legyenek kész válaszaid és öltözz az alkalomhoz illően, mint egy profi jelölt. Figyelj a nonverbális kommunikációdra, a testtartásodra és az arckifejezésedre!

“Az alkalomhoz illően öltözz fel, és úgy készítsd el a hajadat és a sminkedet, mint az Emirates légiutas-kísérői. A felvételiztetők így könnyebben el tudnak majd képzelni, mint a társaság következő légiutas-kísérője, valamint ezáltal megmutathatod elhivatottságod is. Azt mondják, az első benyomásra csak egy esélye van az embernek, ezért felkészülten és kipihenten érkezz a nyílt napra. Figyelmesen olvasd el a felvételire kiírt dress code-ot, és kövesd az ott leírt utasításokat, ezzel is növelve az esélyeidet!” – javasolja Barbara.

- hirdetés -
  1. Gyakorold a nyelvet!

Az angol nyelv ismerete természetesen alapvető elvárás, de a kommunikációs képességek összessége dönti el a jelentkezésed sorsát. A fellépésed meghatározza az első benyomást, de a kiválasztási folyamat későbbi fázisaiban olyan helyzetekbe kerülsz majd, ahol a kiváló kommunikációs képességekre is szükséged lesz. A légiutas-kísérők munkája megköveteli, hogy a munkatársak minden helyzetben kiválóan kommunikáljanak, ezért elkerülhetetlen, hogy a toborzási nap előtt teszteld a képességeidet és gyakorlod a nyelveket. Az interjú gyakorlása segít a stressz leküzdésében. Én például szeretek jegyzetelni is, és összefoglalót írni azokról a kérdésekről, amelyek az interjú során felmerülhetnek.

“A jelentkezés előtt érdemes angol nyelvű könyveket olvasni vagy angol nyelvórákat venni annak érdekében, hogy megfeleljünk a nyelvi követelményeknek. Kérj meg egy barátot vagy keress egy angoltanárt, akivel előzetesen gyakorolhatod az interjú helyzeteket, hogy élesben már magabiztos és határozott legyél.” – ajánlja Barbara.

  1. Érkezz a legjobb formádban!

A jelölteknek arra is fel kell készülniük, hogy akár az egész napjuk is a felvételivel telhet. A kiválasztottak értesítést kapnak majd a további teendőkről, és interjú időpontokról. A jó szellemi és fizikai állapot nélkülözhetetlen a kiválasztás során, ez kell ahhoz, hogy egy jelölt eljusson a légiutas-kísérők számára tartott tréningekig. Az intenzív képzések alatt mindvégig számíthatsz a trénerek és más munkatársak támogatására, akik osztoznak is veletek a feladatokban.

  1. Változtasd meg az életed!

Csapatunkat 135 különböző nemzetiségű munkatárs alkotja, az Emirates pedig 86 ország 161 célállomására kínál utakat a világ hat kontinensén. Egy ilyen nemzetközi csapatban dolgozni páratlan kulturális tapasztalatot jelent. Fel kell tehát készülnöd egy hatalmas, de nagyon pozitív változásra. Azzal, hogy légiutas-kísérővé válsz és Dubajba költözöl, az utazás a munkád, és az életformád szerves részévé válik.

- hirdetés -

Az Emirates-nél nagyszerű kollégákat fogsz megismerni, és élethosszig tartó barátságokat kötsz. Lenyűgöző és nyitott munkatársakkal találkozhatsz, akiktől rengeteget tanulhatsz és akikkel élmény lesz körbeutazni a világot.” – meséli Barbara.

Vanda végül az interjúk mellé azt tanácsolja, hogy mindig legyetek magabiztosak és higgyetek magatokban. Legalább ennyire fontos az őszinteség, vagyis mondjátok mindig azt, ami először eszetekbe jut. Nem csak a mondanivaló tartalma fontos, de az is, ahogyan mondjátok. Nagyon fontos a munka iránt tanúsított érdeklődésetek, és a lelkesedés. Próbáljatok összhangba kerülni a kérdezővel és a többi jelölttel is. És persze érezzétek jól magatokat!

Budapesten július 16-án (kedd) reggel 9 órától a Budapest Marriott Hotelben (1052 Budapest, Apáczai Cs. J. u. 4.), míg Szegeden július 18-án (csütörtök) szintén reggel 9 órától az Art Hotel Szegedben (6720 Szeged, Somogyi u. 16.) várják azokat, akik légiutas-kísérőként képzelik el a jövőjüket. 

- hirdetés -
275,976FansLike
6,959FollowersFollow
284FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -