More
  - hirdetés -

  Hogyan repülünk és hova?

  Egy meglepő eredményeket hozó felmérést készített nemrégiben az easyJet a magyarok repülési szokásairól. Mi határozza meg, hogy hova utazunk? Mi az, ami semmiképp sem hagynánk itthon? Ezekre is választ kaptok az alábbi cikkből. A cikk végén pedig mi is szolgálunk néhány ötlettel.

  - hirdetés -

  Ha muszáj választani, akkor a törölköző marad itthon, amikor utazunk, a kozmetikumokat viszont akkor is elcsomagoljuk, ha helyben is meg tudnánk venni azokat – derült ki az easyJet online felméréséből. Laptop és telefon nélkül nem megyünk sehová szívesen, de amúgy is más utazási szokásokat vettünk fel, mióta egész Európa karnyújtásnyi közelségbe került a fapados járatoknak köszönhetően. Manapság oda megyünk nyaralni, ahová olcsón találunk repülőjegyet, és nagyon igyekszünk, hogy a holmink elférjen a kézipoggyászban.

  Az easyJet több mint 3200 fő részvételével készített online felmérése szerint mi magyarok is rákaptunk a repülés ízére: a válaszadók 54%-a évente legalább 1-2 alkalommal utazik a felhők felett. 29% általában pár napra, 54% pedig egy hétre csomagol, a tíz napnál hosszabb utazásokra viszont már kevesebben vállalkoznak. Leginkább a kíváncsiság motivál bennünket, amikor kiválasztjuk a következő úti célt: az emberek több mint fele olyan helyre utazik, ahol még nem járt azelőtt. Egyharmadunk a kedvező árú repülőjegyekre vadászik, vagyis a fapados légitársaságok aktuális áraihoz és kínálatához igazítja az utazási terveit.

  Feladni vagy nem feladni?

  A legtöbben néhány óra alatt pakolunk össze egy utazásra, minden ötödik ember viszont a csomagolás bajnoka, nekik akár 30 perc is elég erre a műveletre. Alig meglepő, hogy a nőknek csak 35%-a hajlandó kompromisszumot kötni csomagméret tekintetében. Ugyan ki szeretne választani, hogy a két kedvenc szandálja közül melyiket hagyja otthon?A kézipoggyászt azok választják, akik szerint kisebb csomaggal könnyebb közlekedni az utazás alatt (43%), vagy nem szeretnének pluszban fizetni a csomagfeladásért (33%). A feladott poggyász híveinek 40%-a eleve sok csomaggal utazik, 27% pedig szívesen vásárolgat külföldön, ezért egyértelmű, hogy szüksége van a helyre. Utazásaink alatt legtöbben emléktárgyakat és ajándékokat vásárolunk a családtagoknak és a barátoknak, de kedveljük a különleges élelmiszereket és italokat is. Külföldi kiruccanás alatt is szívesen lepjük meg magunkat néhány új ruhával, cipővel vagy táskával – ez ugyanúgy igaz a férfiakra is, mint a nőkre. Ami nélkül pedig soha nem indulna útnak, az 38%-nak a laptop és a telefon, 25%-nak pedig a kozmetikumai. Sőt, olyan is akad, aki a futócipője, a kedvenc plüssállata, a hangszere vagy a hajvasalója nélkül nem tenne egy lépést sem. A pipere holminkat minden utazásra magunkkal visszük, még akkor is, ha ezeket helyben is meg tudnánk venni. Ha pedig helyet kell szorítani nekik a csomagban, akkor annak először a törölköző esik áldozatul.

  - hirdetés -

  Tippek tőlük!

  A fél szekrény bepakolása helyett válasszatok jól kombinálható ruhadarabokat, így nem csak a súlykérdés, de a “mit vegyek fel” probléma is megoldódik. Ha nem egy tengerparti hassüttetős nyaralásra indultok, hanem aktívabban töltitek a időt érdemes beruházni túra/technikai ruházatra és felszerelésre, melyek nem csak praktikusak, de súlyban is jóval könnyebbek hagyományos társaiknál. Kozmetikai cikkeket vagy kis kiszerelésben vigyetek, vagy ha esetleg nincs az általatok kedvelt márkából, akkor otthon töltsétek meg a kifejezetten ilyen célból készült IKEA-ban kapható egy dl-es kis műanyag palackokat. Egy hosszabb utazás esetén azonban a legegyszerűbb ha ott szerzitek be a helyszínen a szükséges piperecikkeket. Azt hiszem erre a témára hamarosan kicsit hosszabban is visszatérünk, addig is várjuk az ötleteiteket!

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,120FansLike
  6,943FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -