More
  - hirdetés -

  Nagyító alatt az Ortlieb Track hátizsák – teszt

  Nagyító alatt a német csúcs márka, az Ortlieb egyik legjobb hátizsákja. Hosszú távú tesztnek vetettük alá a Track modellt. Mindenki, aki a szabadban mozog, átéli az esős időszakokat is és ezen a ponton jön a nagy különbségek első része. Az Ortlieb minden termékét egy speciális hegesztéssel készíti a hagyományos varrott megoldások helyett. 30 éves tapasztalatuk biztosítja a termékeik tökéletes minőségét. Sok ismert cég a legjobb, vízálló, cordura anyagból dolgozik, de a varrással tönkre is teszi az anyagok képességeit. A legjobb anyagok is beáznak, ha varrásnál tűvel 500-szor átszúrjuk. Hátizsákoknál az utólag ráhúzható eső huzatok nagy hátránya, hogy az aljukban összegyűjtik az esővizet és így gondosan esőben áll a hátizsákunk a hátunkon. Persze több más finomságot is találunk a jól átgondolt német hátizsákon – ami ellentétben más márkákkal – ezért az árért ott is készül Németországban. A másfél kilogramm körüli zsák mindennel fel van szerelve, amit manapság elvárhatunk egy jó túrazsáktól.

  - hirdetés -

  Canada PhotoShooting by ORTLIEB Sportartikel GmbH, Heilsbronn

  Kritikus kérdés mindig a táska szájának záródása. A normális zipzárak és záródások sok esetben nem lég- és vízmentesek, ezért az Ortlieb a “roll” megoldást, tehát a feltekerhető záródást választotta ennél a modellnél, hiszen így nincsen bonyodalom, egyszerű, biztos, jó megoldás és gyakorlatilag nincsen hiba lehetőség, mint a szétkopott zipzáraknál oly ismerős problémák, mint például a behúzás után szétnyíló száj. 27 és 35 literes modell áll a túrázók rendelkezésére méretenként 3-3 színkombinációban: szürke-fekete, piros-fekete, óceánkék-fekete.

  Ortlieb Track

  - hirdetés -

  Outdoor termékeknél világelsőként 5 év garancia jár minden Ortlieb termékre. Az alapszolgáltatások is igen jól átgondoltak: a mell heveder és a derék heveder is jól tervezett a mell heveder magasságban és szélességben is állítható egyetlen mozdulattal a kívánt pozíció érdekében hiszen a zsákot férfiak, nők, gyermekek is használhatják eltérő testi adottságokkal. Jól párnázott és jól száradó a derék heveder és mindkét oldalon 1-1 extra kis zsebet is találunk rajta a bal oldalon gumis szájjal a jobb oldalon zipzáras záródással, rugalmas anyagból. A szellőző hát kialakítása már komplexebb megoldás, mert mi tudjuk szabályozni a hátunk és a táska közötti légrés vastagságát így a hátunkhoz csak a hálós felület fekszik fel ami engedi a nedvesség elpárolgását szabadon.

  Ortlieb Track

  A folyadék utánpótlást is úgy oldották meg az Ortlieb mérnökei, hogy a zsákon van egy külön cső áttörési lehetőség ami zárható így ha van ivó-csövünk ha nincsen a zsákunk lég és vízmentesen záródó marad. Természetesen az ivó cső elvezetésére a vállpántokon vannak fixálási lehetőségek. Zárójelben jegyzem meg, hogy az Ortlieb ivó-csöve olyan menetes kupakot is tartalmaz amivel a pille palackokat is használhatjuk a  hátizsák erre kialakított rekeszében. Számos külső rögzítési pontot is találunk a hátizsákon amit főként 1-2 napos túrákhoz javasolnak, de minden időjárási körülmény közé. Két különböző méretű belső zseb is rendelkezésünkre áll a folyadék rendszerek belső elrendezésére, tárolására. A sok belső zseb között van lehetőségünk A4-es elemek tárolására is normálisan rendezve, kapunk belső zipzáras zsebet és még belső kulcstartót is.

  Összességében a Track zsák egy nagyon átgondolt fejlesztés eredménye, aminek köszönhetően minden gond nélkül hűséges társunk már évek óta a zsák akár alpesi túrákon, akár vonatos utakon, akár mindennapokon a városban sőt kerékpáron is használjuk ahova azért háton cipelve már kicsit túl nagy is telepakolva.

  - hirdetés -

  Canada PhotoShooting by ORTLIEB Sportartikel GmbH, Heilsbronn

  A kirándulás mindig kellemes menekülés a természetbe. Miközben tervezel és csomagolsz, gondolatban már úton vagy. Az ORTLIEB Track mottója: Hozd ami egy nagyszerű naphoz kell és a gondokat hagyd magad mögött! Mindent vízálló, jól szervezett és gyorsan hozzáférhető módon tárol. A fő rekeszt és a nagy vízálló külső zsebeket könnyű zárni és nyitni a praktikus felcsavarható tetővel. Két külső zseb kínál bőséges helyet palack, müzliszelet és naptej tárolására, minden a kezed ügyében.

  A fő rekeszt és a nagy vízálló külső zsebeket könnyű zárni és nyitni a praktikus felcsavarható tetővel. Két külső zseb kínál bőséges helyet palack, müzliszelet és naptej tárolására, minden a kezed ügyében. Könnyen beszerelhető a víztároló rendszer, vízálló csőzáró biztosítja, hogy a csomagban semmi sem ázik át. A lélegző hátpanel hálós párnázása jól szellőzést garantál. A széles vállpántok és csípőpántok párnázása puha, a mellkaspánt elasztikus.

  További jellemzők:

  - hirdetés -
  • A4-es méretű belső szervező
  • belső biztonsági zseb
  • hordozófül
  • fényvisszaverők a vállpántokon
  • rögzítés túrabotnak és karabinereknek

  Az Ortlieb hivatalos magyar forgalmazója, az Evobike, honlapjukon megtekintheted a teljes Ortlieb kínálatot és választ kaphatsz felmerülő kérdéseidre.

  - hirdetés -
  - hirdetés -